Gense John Travolta med trompetbukser og lange flipper på det store lærred i Biffen

AALBORG: Sidst i 70’erne blev mange ramt af en særlig feber: Saturday Night Fever!

Selv datidens flippere - diskodansernes modpol - måtte overgive sig til The Bee Gees’ svedige soundtrack til filmen, og inspireret af John Travoltas hoftevridninger dansede teenagere verden over disco til den lyse morgen.

Tirsdag 4. august genantændes discofeberen, når Biffen Nordkraft i samarbejde med Cinemateket viser ”Saturday Night Fever”, og inviterer til et par festlige timer med discokugler, drinks, film og festklædte værter.

I John Badhams ikoniske disco-dansedrama ’Saturday Night Fever’ (1977) spiller en purung John Travolta teenageren Tony Manero, hvis enestående egenskaber som fodflyttende kejser på den lokale natklub er det eneste lyspunkt i en ellers grå tilværelse i New York-forstaden Brooklyn. Men da han teamer op med superdanseren Stephanie til en dansekonkurrence, synes en ny sti at blive oplyst for ham.

”Saturday Night Fever” omhandler på typisk 70’er-manér store emner som race, religion og rodløshed. Og med sit helt igennem svedige soundtrack af The Bee Gees gjorde den discoen til hvermandseje.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...