Endnu en bog er på vej i den prisbelønnede serie

AALBORG: Julie Midtgaard er meget glad og med egne ord vildt taknemmelig, efter hendes roman Elementkrigen har vundet prisen som Årets Danske Fantasybog 2020.

Det er Dansk Fantasy, der står bag kåringen, og romanen blev en klar vinder med omkring halvdelen af læsernes stemmer.

- Det er en kæmpestor ære, og jeg kan næsten ikke forstå, at så mange har syntes, min bog fortjente sejren, siger Julie Midtgaard.

- Her efter prisoverrækkelsen er jeg blevet overdænget af tilkendegivelser fra nær og fjern. Det har været vildt surrealistisk at have skrevet med så mange skønne læsere - også mange som jeg aldrig før har snakket med - der skriver om deres oplevelser med mine bøger.

Tina Larsen
Det er Elementkrigen her, der har vundet prisen. PR-foto

Forfatteren har vundet titlen, æren og en statuette - og peger selv på yderligere to værdifulde ting.

- Tilkendegivelser fra så mange læsere, der syntes min bog rørte noget væsentligt i dem. På en eller anden måde må den have givet dem den fantastiske læseoplevelse, jeg sådan brænder for at formidle, siger Julie Midtgaard.

- Og chancen for at nå ud til endnu flere læsere med mine bøger, fordi en stor læserskare netop har sagt god for dem. Og hold op, hvor gør det mig så helt igennem taknemmelig, for er der overhovedet noget, man hellere vil som forfatter?

Hun er ikke i tvivl om, hvad hun kan bruge sejren til.

- Foruden det, jeg allerede har nævnt, er den et bevis på, at kampen for at nå den her mystiske, vanvittige og ikke mindst svære forfatterdrøm, er det hele værd. Der er ofre undervejs, særligt økonomiske, men også sociale. På tidspunkter som det her, giver det hele bare mening, siger Julie Midtgaard.

Elementkrigen er tredje del af serien Sprækken til Luscuro, og helt efter planen kommer der også en bog nummer fire.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...