Cinemateket åbner filialer i både Aalborg og Odense ved årsskiftet

AALBORG: Er du vild med film og med at gå i biografen?

Så kan du se frem til et helt nyt kulturtilbud i Aalborg. Fra årsskiftet åbner event- og arthousebiografen Cinemateket i København nemlig en ny filial her i byen, der byder på ugentlige filmevents og visninger af filmhistoriske værker og sjældne perler.

Cinemateket bliver rent fysisk en del af Biffen i Nordkraft. Hver tirsdag vil biografen stille sale til rådighed for cinemateksvisninger, som vil vise et repræsentativt udsnit af Cinematekets program i København. Ikke mindst i form af særarrangementer, hvor filmenes kulturelle betydning forstærkes af eksempelvis introduktioner via eksempelvis foredrag, debatter, musik, mad og drikke eller besøg af skuespillere og instruktører.

Initiativet hviler på et allerede afprøvet koncept. Siden nytår har Cinemateket samarbejdet med Aarhus-biografen Øst for Paradis, til glæde for mange århusianere, der har lagt vejen forbi til events og filmvisninger.

- Vi har allerede gjort os gode erfaringer med ’Cinemateket præsenterer’ (landsdækkende biografsamarbejde om visning af ti film årligt fra Cinematekets program, red.), og tror, at vores publikum vil glæde sig over endnu flere forestillinger og arrangementer, siger daglig leder af Biffen Karin Fast.

Samtidig med åbningen i Aalborg åbner også en filial i Odense i Café Biografen.

Filialerne forventes åbnet ved et unikt filmevent tirsdag den 8. januar (Aalborg) og 22. januar (Odense).

Cinemateket er Det Danske Filminstituts biograf og har siden 1941 formidlet film og filmkultur - først som Filmmuseet, og siden 1997 som Cinemateket. Over 1.100 filmhistorisk signifikante værker og sjældne perler finder hvert år vej til Cinematekets tre lærreder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...