Hos det bæredygtige byggemarked kan du både købe, bytte og leje materialer

AALBORG: Materialebanken er så populær, at den netop er blevet udvidet markant, og den gamle remise på Hjulmagervej bugner da også af kabeltromler, planker, lamper, vinduer, døre og mange andre byggematerialer, du kan genbruge.

Tina Larsen
Du finder masser at vælge imellem i det bæredygtige byggemarked. Foto: Bente Poder

- Det går rigtig godt, vi har masser at lave. Flere og flere kontakter os for at købe, bytte eller leje materialer. I begyndelsen var det især private, men nu henvender virksomheder sig i stigende grad for at købe større mængder, siger Christian Helweg, der står bag Materialebanken. Han ejer også naboerne Urban City og Råt & Godt, og de tre kreative steder samarbejder.

- Vi skaber et samlet hus: vores butik hvor man kan se produkter, her i det bæredygtige byggemarked kan man vælge materialer, og så har vi uddannede håndværkere, der guider og kan komme med råd og vejledning til folk - eller vi kan lave det, de ønsker, for dem.

Tina Larsen
Kabeltromlerne er efterspurgte til blandt andet borde. Foto: Bente Poder

Materialebanken, der åbnede sidste år, har fokus på miljøet, og Christian Helweg understreger, det handler om at være bæredygtige og undgå ressourcespild.

Udvidelsen skyldes både efterspørgslen - og at muligheden er opstået ny efter stedet fra fået midler fra Det Obelske Familiefond, så der nu også er penge til to fuldtidsansatte.

Tina Larsen
Christian Helweg understreger, at Materialebanken også handler om bæredygtighed og at undgå ressourcespild. Foto: Bente Poder

Med sine nuværende 1200 kvadratmeter er materialebanken mere end dobbelt så stor som den tidligere, pladsen er fundet ved at udvide ind i nabolokalet, hvor der tidligere har været smed.

Åbningstiderne i Råt & Godt Materialebank - Det Bæredygtige Byggemarked er klokken 8 til 17 mandag til torsdag - og fredag og lørdag klokken 10 til 15. Der er fri adgang og gratis mundbind.

Tina Larsen
Med sine 1200 kvadratmeter er Materialebanken nu mere end dobbelt så stor som tidligere. Foto: Bente Poder

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...