Kaare tager dig med på en gastronomisk rejse

AALBORG: I Nordjylland har vi en gastronomisk feinschmecker. Han hedder Kaare Fuglsang Bach Toft. Han kommer i forbindelse med sit arbejde for Visit Aalborg godt rundt i madens verden, og her giver han en varmhjertet anbefaling:

Ikke mange tænker over det – men i Aalborg har vi det skønneste Herregårdshotel.

Ikke kun til overnattende gæster – men også til alle vi nordjyder der bare elsker en lækker omgang gastronomisk forkælelse.

Det begyndte som motel og spisested i 1960, og i dag 60 år efter, i jubilæumsåret, har Scheelsminde udviklet sig til et herskabeligt hotel, gourmetrestaurant og unikt konferencecenter.

Tøris har også fundet sin vej ind i tilberedningen af mad. Privatfoto

En gourmetrestaurant midt i en park, masser af idyl, ro og midt i Danmarks 4. største by – findes det virkelig?

Vi tænker, det er en stor fejl, at flere aalborgensere ikke får øjnene op for denne gourmetrestaurant.

Ud over deres frokostkort, a la carte-kort og øvrige spændende restaurantoplevelser har de i jubilæumsåret dannet konceptet ”Bühlmanns oplevelse” - og det er virkelig en oplevelse.

Et gastronomisk festfyrværkeri hvor køkkenchef Christian Nurup og Restaurantchef/Sommelier Jakob Neve og resten af deres dygtige Team Bühlmann har lavet en fantastisk gastronomisk-menu udvalgt ud fra hvilke råvarer Scheelsmindes køkkenhave, havet, jorden og luften har af friske muligheder lige netop nu.

”Jamen, har de ikke bare en omgang buffet?”

Der er tale om et niveau, hvor kun ganske få af Aalborgs og Danmarks spisesteder kan følge med, og det er vitterlig ikke ”blot” mad – men en reguler oplevelse.

Der er bestemt noget til øjet, når man sætter sig til bordet. Privatfoto

Maden er anrettet på spændende og dekorativt service, hvilket er en oplevelse i sig selv – og der er kræset for præsentationen, Christian Nurup har bl.a. vundet flere priser trods sin unge alder – og det ses og smages ret tydeligt.

Man nænner næsten ikke at spise anretningerne. Privatfoto

Der er gode fortællinger med fra forskellige Vinhuse, når Jakob Neve fortæller om den næste vin og præsenterer, hvorfor den netop er udvalgt til denne menu – og han ved virkelig noget om vine og verdens vinhuse, og netop derfor komplimenterer vinen så smukt maden under hele måltidet.

Christian Nurup anretter med finesse. Privatfoto

Så er du til Østers fra Livø – Caviar fra Baerii Støren – Duer m/ skovsyre – Japansk Wagyu i topkvalitet – eller måske friske rabarber tilberedt ved bordkanten med tør-is og ikke mindst spændende og lærerige fortællinger om mad og vin, ja, så er en tur til Scheelsminde lige noget for dig.

Der bliver leget med det visuelle udtryk. Privatfoto

Du finder RESTAURANT BÜHLMANN på Scheelsmindevej 35, 9200 Aalborg

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...