Lækker fransk flødeis, udeservering og petanque - se hvornår byens nye oplevelseshus åbner

AALBORG: Fransk flødeis, den italienske variant - eller er du mere til kage og kaffe? Det hele er på menuen, når Rositas Ismejeri slår dørene op i morgen, fredag.

Og ja, det er Johan von Bülow, som også ejer restaurant Rositas i Borgergade, der står bag. Noget der da også skinner igennem i den fransk-inspirerede indretning i den del af den nye butik, der rummer café.

Tina Larsen
Johan von Bülow glæder sig til at byde gæsterne indenfor i sit ismejeri - og oplevelseshus. Foto: Lars Pauli

- Ismejeriet er et arbejdende værksted, hvor man kan følge med i, hvordan isen blive lavet, fortæller han, der også har investeret i en særlig softice-maskine. Her kan du helt selv vælger de iskugler, der på ingen tid bliver forvandlet til softice og lander i vaflen.

- Jeg har 20 forskellige smage, der varierer efter humør og vejr. Og jeg bruger kun de bedste råvarer som for eksempel ægte bourbon-vanilje.

Tina Larsen
Foto: Lars Pauli

Bevæger du dig ned i kælderen, finder du et indendørs gårdmiljø med borde og bænke - og petanquebaner akkompagneret af fuglefløjt. Og går du gennem caféen, er der udeservering og legeplads med Budolfi Kirke som nabo.

- Isen er selvfølgelig det bærende. Jeg vil vise, hvordan rigtig is smager, og jeg bruger kun økologisk fløde og mælk, siger Johan von Bülow, der også sælger isbokse og kaffe to go.

- Men jeg vil også skabe et oplevelseshus, det skal være lidt skævt og anderledes at kommer herind. Og så skal Rositas Ismejeri være et hyggeligt sted, hvor man dropper ind og slapper af.

Tina Larsen
Foto: Lars Pauli

Der er plads til omkring 40 gæster inde i ismejeriet plus det halve udendørs.

I første omgang er det en pop op-butik frem til nytår.

Rositas Ismejeri åbner i morgen, fredag, klokken 11 på Østerågade 3 hvor Vaca tidligere lå.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...