Tina Larsen fra Hasseris er kvinden bag den nye virksomhed "My Designer Bag"

AALBORG: Hvis man har set filmen "Sex and the City", så har man også set scenen, hvor hovedpersonen Carries assistent flasher hendes "rental". Hun benytter sig nemlig af en helt særlig tjeneste, som giver hende mulighed for at have de helt dyre designertasker over skulderen, selvom hun måske ikke har råd til at købe dem. Nu har Tina Larsen fra Hasseris bragt konceptet, hvor du kan leje din drømmetaske, til Aalborg.

Camilla Gammelgaard og Lasse Sand
Der er dyre designertasker at vælge imellem på nuværende tidspunkt, men drømmen er mange flere.

Drop quick-lånet og lej den

Den 30-årige Tina Larsen har for nyligt droppet jobbet som fuldtids-pædagog for at satse på sin virksomhed My Designer Bag, der både udlejer tasker og står for kommissionssalg. Hun er selv helt vild med mærkevarer, og derfor synes hun, alle skal have chancen for at være i besiddelse af deres drømmetaske.

- Jeg har en kæmpe passion for mode og design. Det har jeg haft lige siden mine teenageår, og jeg har da også selv nogle af de her tasker stående, fortæller hun.

Det var dog læsningen af forskellige avisartikler, der endeligt gav hende ideen og modet til at starte virksomheden op.

- Jeg så nogle artikler, der alle handlede om, hvordan unge bruger deres penge i dag. Det viser sig, at de tager rigtig mange lån, og det er især til shopping. Så det var egentlig det, der fik mig til at lege med tanken om at gøre det lettere for dem, siger Tina Larsen.

Med konceptet hos My Designer Bag kan man derfor droppe quick-lånet og i stedet leje tasken.

Nogen vil måske rynke brynene og spørge, hvornår behovet for at leje en taske overhovedet opstår. Her kan et svar være forskellige brugssituationer, hvis man spørger Tina Larsen.

- Det kan eksempelvis være pigen, der skal til et bryllup, en gallafest eller et andet finere arrangement. Der har vi det jo med at bruge mange penge på kjole, sko, hår og make-up, og der kan man bare få en helhedsoplevelse ved at have en lækker designertaske med i stedet for at finde den gamle inde bagest i skabet, fortæller hun.

Camilla Gammelgaard og Lasse Sand
Hendes passion for mærkevarer fik hende til at droppe fuldtidsjobbet og kaste sig ud i drømmen om egen virksomhed.

Showroom derhjemme

Tina Larsen startede My Designer Bag i december, og virksomheden er derved i sin spæde opstart. Indtil videre er hun dog meget tilfreds med interessen og har allerede haft en del kunder.

- Det virker som om, der er marked for det. Modebranchen ændrer sig hele tiden, og det kan være svært at følge med, hvis man gerne vil forny sig. Der kan det her jo hjælpe, fordi jeg går meget op i, at taskerne er nye og udskiftes løbende. Og så kan man jo nøjes med at have dem én dag, én uge eller én måned og så vælge en anden en næste gang, siger hun.

Det er en større investering at købe taskerne ind til udlejning. For selvom virksomheden kun har eksisteret i knap fire måneder, så er der allerede indkøbt designertasker for omkring 100.000 kroner.

- Det kan godt lade sig gøre at tjene penge i længden. Især hvis kunderne vælger at have tasken i længere tid, så kan den tjenes ind over få gange, fortæller Tina Larsen.

På sigt er drømmen at udvide forretningen og flytte den ind i nogle lækre lokaler, hvor kunderne kan komme forbi. Indtil videre har hun måtte stille sig tilfreds med sit showroom i hendes og familiens hus i Hasseris. Her er kunder dog også meget velkomne, fortæller hun.

- Det betyder meget for mig, at folk oplever, de får en god service hos mig, og at de føler sig velkomne. Jeg svarer altid så hurtigt, jeg kan, og jeg har allerede haft en hel del forbi til et kig og en snak, siger Tina Larsen.

Camilla Gammelgaard og Lasse Sand
Indtil videre er hendes showroom hjemme i privaten i Hasseris.

Ingen make-up i taskerne

Hendes passion og viden i forhold til mærkevarer har indtil nu været baggrunden for sortimentet, og det er især mærker som Chanel, Gucci, Louis Vuitton, Dior og YSL, hun kigger efter.

- Jeg går ikke efter sådan noget som Marc Jacobs og Michael Kors, for deres tasker er i gåseøjne billige og kan købes i eksempelvis Salling. Det skal forstås sådan, at de er nemmere at komme i besiddelse af, hvis man virkelig vil. Hvorimod du mere eller mindre skal til udlandet for at opsøge Dior og Chanel. Så det giver en unik oplevelse, at man kan leje tasker, som er svære at få fat i, fortæller hun.

Den dyreste taske i sortimentet på nuværende tidspunkt er fra Dior og koster cirka 20.000 kroner, men der er måske endnu dyrere tasker på vej i fremtiden.

- Jeg kunne godt tænke mig at få en Chanel Jumbo ind, og de koster imellem 30.000 og 40.000 kroner, så det bliver først senere. Lige nu handler det mere om at finde ud af, om der er et marked for det, og så ser vi, hvad der sker, siger Tina Larsen.

Camilla Gammelgaard og Lasse Sand
Louis Vuitton, Pochette Metis, er den mest eftertragtede taske i hendes sortiment. Man skal være på venteliste i op til et år for at købe den.

Når der er tale om så dyre tasker, så er det vigtigt for hende, at der findes regler, der får folk til at passe godt på dem. Og der er især en synder, hun har særlige regler for - make-up.

De fleste, der går med make-up, kender nok situationen, hvor en pudder, øjenskygge eller eyeliner går amok i tasken og får hele foret smurt ind. Derfor står det faktisk specifikt i handelsbetingelserne, at du ikke må have make-up i taskerne.

- Jeg får renset taskerne på et renseri, men indtil videre er jeg meget positivt overrasket over, hvor godt pigerne passer på taskerne, fortæller hun.

I fremtiden kan det være, at det bliver muligt at leje endnu flere ting end tasker, for Tina Larsen er åben for nye input, og hun tager allerede nu imod ønsker, hvis der er specifikke tasker, som man går og drømmer om.

- Jeg kan virkelig godt lide at få inspiration fra kunderne, fordi de jo ikke nødvendigvis har den samme smag som mig. Så jeg spørger dem ofte igennem de sociale medier, så jeg har et blik for, hvad de kan lide, afslutter hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...