Nu er der ikke længe til, at kronprinsesse Mary kommer til Aalborg og løber med til årets Royal Run i byens gader. Foto: Lars Møller
Det sker

Vild med Mary: Over 12.000 løbere stiller til start til Royal Run

Nu er der ikke længe til, at aalborgenserne kan løbe med kronprinsesse Mary. Her kan du se ruter og program for dagen

03. juni 2019 kl. 18:15

AALBORG: Der er lagt op til den helt store løbefest mandag 10. juni, eller 2. pinsedag, når næsten 13.000 løbere er klar til at løbe henholdsvis one mile (1,609 km), fem og ti kilometer i Aalborgs gader.

Tidligere på året blev det meldt ud, at Royal Run vender tilbage. Esbjerg og Odense blev siet fra, men Aalborg får igen kongeligt besøg, når kronprinsesse Mary snører løbeskoene og tager med på fem kilometerruten igennem midtbyen. Kronprins Frederik løber i år med i Aarhus, og slutteligt vil kronprinseparret løbe sammen i København.

- Vi er meget beærede over, at Kongehuset har genvalgt Aalborg til Royal Run, og vi håber på, at der kommer mindst lige så mange løbere i år, sagde Jørgen Hein fra Aalborg Atletik og Motion, da det blev offentliggjort, at løbet vender tilbage til byen.

Han blev i den grad positivt overrasket, for løbenumrene blev revet væk, og allerede efter 20 dage kunne arrangørerne melde alt udsolgt i Aalborg. Senere kom der dog 1.000 ekstra startnumre til 10 kilometerruten.

Når så mange mennesker skal samles, bliver der pres på midtbyen, og derfor opfordrer arrangørerne folk til at tage offentlig transport eller cykel til løbet, som har startområde på Nytorv og målområde i Algade.

Her kan du se ruterne til årets Royal Run, der i år går gennem midtbyen. Foto: Royal Run

Program for dagen

11.00: Start 10 km - Run (Bemærk, at løbet skal være gennemført inden for en tidsgrænse på 1,5 time, fra du passerer startstregen, til du er i mål)

11.30: Start 5 km - Walk

13.00: Start 5 km - Run

13.45: Start One mile - Run og Børne-mile

14.10: Start Familie-mile.

14.50: Start One mile - Walk

Arrangørerne fortæller desuden, at der vil være festlig underholdning flere steder på ruterne med blandt andet musik, en powerzone fra Nordjyllands Idrætshøjskole, et Aalborg Karnevalsoptog samt en cheer zone.

Du kan finde praktiske oplysninger og flere informationer om løbet på www.royalrun.dk

Annonceret indhold

Nyeste