Den første lørdag i september fejres de gyldne dråber til Øllets Dag, og i år bliver det større end nogensinde i Aalborg

AALBORG: Der er sikkert mange, som har tankerne rettet mod et stort glas kølig øl med skum på toppen her i sommervarmen. Hvis du er ekstra begejstret for de gyldne dråber, så kan du allerede nu sætte et kryds i kalenderen 7. september, hvor der er Øllets Dag, og det bliver i år i en større udgave her i Aalborg.

Det vil Danske Ølentusiaster i Aalborg og hele 28 ølaktører gerne fejre sammen med dig i Kedelhallen i Nordkraft fra klokken 10-15. Her kan du købe dig et smageglas til 25 kroner, og så er der ellers alle de gratis smagsprøver, som du kan tænke dig fra de forskellige bryggerier.

- Øllets Dag giver dig mulighed for at smage et bredt udvalg af øltyper. Der er jo meget stor forskel på, hvordan vores smagsløg er indrettet, og der er nogen, som ikke har fundet deres favorit i ølverdenen endnu. Det vil vi gerne hjælpe med ved, at man på kort tid kan gå på opdagelse og finde ud af, hvad man er til, og hvad man ikke bryder sig om, fortæller Ivan Nørgård, der er tovholder for Øllets Dag i Aalborg.

Øl-eventen er allerede blevet en stor succes her i byen.

- Det er bare vokset og vokset for hvert år, og det er jo det, som vi kæmper for. Et af formålene er at få tvivlere til at komme ind i ølverdenen, og et andet er, udstillerne kan få udbredt kendskabet til deres øl, siger han.

Unikt event

Først kunne man finde ølentusiasterne på Turbinetorvet, men i 2018 rykkede Øllets Dag ind i en lille del af Kedelhallen. I år overtager de hele lokalet, for det er jo efterhånden blevet til lidt af et tilløbsstykke, og der skal naturligvis være plads til alle de ølglade gæster.

- Vi er glade for at få pladsen for os selv. Vi er efterhånden så mange, så det er dejligt, at vi ikke kommer til at stå for tæt, og så kommer der mere luft mellem standene, siger Ivan Nørgård.

Der kan være flere forklaringer på, at Øllets Dag er blevet så populært. Dels er der tale om et helt særligt arrangement, og dels er specialøl blevet mere og mere udbredt rundt omkring.

- Hvor kan man ellers gå hen og få øl ad libitum for 25 kroner? Det er jo helt unikt, men det er selvfølgelig også vigtigt at sige, at Øllets Dag ikke er en forfest, men en dag hvor man kan hygge sig og smage en masse gode øl, siger Ivan Nørgård.

- Ølinteressen er jo generelt stigende. Det kan man se, hvis man bevæger sig lidt ud på barerne rundt omkring. Det er ikke længere bare det modne publikum, som sidder og nyder en specialøl. Det er også de unge, og de er faktisk ofte mere nørdede, end de ældre er, siger han med et smil på læben.

Camilla Gammelgaard
Der vil være intet mindre end 28 forskellige ølaktører til stede i Kedelhallen i Nordkraft til Øllets Dag. Arkivfoto: Bo Lehm

Udover at smage de mange typer øl, så har man også chancen for at nørde lidt ekstra til Øllets Dag, hvor de mange ølaktører er repræsenteret.

- Man kan spørge ind til, hvad man kan bruge øllet til. Det er ikke kun tørstslukning, man kan også få råd i forhold til, hvad der passer til forskellige retter, eller hvad man kan sidde og en hygge sig med på terrassen en aften, siger han og fortsætter:

- Folk skal ikke være bange for at spørge. Alle dem, som står ved standene, vil så gerne svare på spørgsmål og give folk en god oplevelse. Øl er baseret på smag, så der ikke noget, der er rigtigt eller forkert.

Hvis man selv går og drømmer om at kaste sig ud i at brygge øl, så er der også gode råd og udstyr at finde til det på Øllets Dag.

Bryggerierne offentliggøres løbende

Danske Ølentusiaster i Aalborg vil frem til 31. august løbende præsentere alle de ølaktører, som du kan møde til Øllets Dag i byen. Der er både helt lokale bryggerier samt nogen, der kommer langvejs fra.

- Aalborg og Nordjylland generelt er stærkt repræsenteret, men der kommer også bryggerier fra eksempelvis Fyn og Vejle. Vi er glade og stolte over, at vi som arrangører kan få så mange med, siger Ivan Nørgård.

Her kan du se nogle af de ølaktører, som allerede er præsenteret:

Carlsberg Danmark

Bøllingsø Bryghus

Basement Beer Bar

Ebeltoft Gårdbryggeri

Bang & Harbo - Håndbryg

Bugtens Bryghus

Bøgeskov Bryg

Løkken Bryghus

Munkebo

Nibe Bryghus

Du kan følge med i, hvem der ellers dukker op med smagsprøver på arrangørernes facebookside: https://www.facebook.com/olletsdag.aalborg/

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...