Læsehesten inviterer til Jyllands største Record Store Day

AALBORG: Nedtællingen er begyndt til vinylentusiasternes juleaften.

På lørdag, 13. april, er det nemlig den årlige Record Store Day, og det bliver fejret for fuld spade i Læsehesten i Reberbansgade.

Allerede fra kl. 09 åbner butikken, for hvad den betegner som Jyllands absolut største vinylpladeudsalg og det bliver lovet, at ikke mindst samlere får en enestående chance for at finde netop de sjældne udgivelser, de ellers har opgivet at få fat på.

- Vi sætter ikke mindre end godt 2.000 helt nye genoptrykte, klassiske vinylplader til salg, og der bliver mange sjældenheder at komme efter. Ligeledes er der udgivelser, der kun sælges på Record Store Day og kun af de butikker, der er med i begivenheden, siger indehaver af Læsehesten Lars Christensen.

Blandt de vinyler, man kan finde i kasserne, er verdensstjerner som David Bowie, Cure, Rolling Stones og Tom Waits samt U2.

- Imellem de mange kunstnere og titler vil man naturligvis også kunne finde knap så kendte navne og albums, og dermed er Record Store Day lidt af en skattekiste, siger Lars Christensen.

Nogle af vinylpladerne er så eksklusive, at de kun kommer i butikken i et meget begrænset antal. I nogle tilfælde kun ganske få eksemplarer på landsplan, og derfor forventer indehaveren, at pladesamlere vil stå tæt for at fiske guld op - lige som man også kan regne med kø foran butikken.

Udover de godt 2000 særlige plader, der er udgivet specielt til dagen har Læsehesten også yderligere omkring 5000 plader i alle genrer med, sådan at der for alvor er noget at vælge mellem.

Record Store Day er en tilbagevendende tradition hvert år i april. Den kommer fra USA, hvor man første gang fejrede vinylpladerne i 2007.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...