Aalborg Tekniske Gymnasium siger velkommen til robotteknologi - læs her hvornår

AALBORG: Er du vild med at nørde programmering og interesseret i fremtidens robotter? Så er der godt nyt, for Aalborg Tekniske Gymnasium har netop fået godkendt Robotteknologi som ny studieretning. De første elever kan allerede starte i august 2020, skriver gymnasiet i en pressemeddelelse.

Uddannelsesdirektør for HTX og EUX Rikke Palmgren ser frem til at gå i luften med den nye studieretning, som skal matche fremtidens efterspørgsel på arbejdskraft.

- Vi vil gerne uddanne til fremtidens arbejdsmarked, og der er behov for nogle unge mennesker, der kan noget med teknologi. Med Robotteknologi får vi mulighed for at uddanne flere, der har digitale kompetencer i forhold til programmering, men som også kan gå i dybden med fysikken, der ligger bag, siger Rikke Palmgren.

Aalborg Tekniske Gymnasiums nye studieretning er desuden første spadestik til et tættere samarbejde om robotteknologi i hele Aalborg. Den tager nemlig afsæt i et stærkt samarbejde mellem TECHCOLLEGE, Videncenter for Automation og Robotteknologi (Nord) samt Aalborg Universitet, hvor man vurderer, at studieretningen kan være med til skabe dygtige, fremtidige studerende inden for netop robotteknologi.

Den nye studieretning vil have til huse på Aalborg Tekniske Gymnasiums afdeling på Øster Uttrup Vej.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...