29-årige Clara Thomsen har optrådt i det meste af Europa

AALBORG: Det bliver den 29-årige Clara Thomsen, der får Aalborg Operapris 2020.

Den fremadstormende sopran skriver sig dermed ind på en lang liste af talenter som Tuva Semmingsen og Johan Reuter, der har høstet prisen.

Aalborg Operafestival skulle i år have fejret sit 20-års jubilæum, men festivalen er udskudt til næste år på grund af corona. Traditionen tro har man dog valgt at uddele operaprisen, der i samarbejde med Den Obelske Familiefond tildeles en talentfuld sanger, skriver festivalen i en pressemeddelelse.

29-årige Clara Thomsen har allerede optrådt på en række europæiske scener. Foto: Aalborg Operafestival/Nicolas Cho Meier

Prisen, der er på 25.000 kroner, en vase af glaspusteren Anne Flohr og et engagement med symfoniorkestret, blev derfor overrakt i forbindelse med koncerten Opera Highlights i Musikkens Hus i aftes.

- Det er en stor ære at modtage Aalborg Operapris. Jeg er utroligt glad og taknemmelig for at være blevet valgt som årets prismodtager. Og det er en inspiration til at arbejde videre, i denne tid, hvor vi ikke har kunne dyrke kunsten på samme måde, som vi er vant til, siger Clara Thomsen.

Clara Thomsen er uddannet fra Det Kongelige Danske Operaakademi og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har gjort lynkarriere. Hun har allerede optrådt i store dele af Europa og vandt i 2018 prisen som årets operatalent ved Copenhagen Opera Festival.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...