Iværksætterne bag Errant har taget sine følgere på Instagram med på råd for at designe den helt rigtige sko

AALBORG: Et helt nyt sneakers-brand er på vej til byen: skoene er hvide, i læder og målrettet yngre mænd.

Det er de tre iværksættere bag Errant, der nu supplerer webshoppen med den første fysiske butik, som de netop har fået nøglerne til og nu skal sætte i stand.

Og om ikke så længe finder du deres sko - som de kalder "en sneaker til de der tør være unikke og gå egne veje" - på hylderne.

Tina Larsen
Der er lagt vægt på, at skoen skal være behagelig at have på. Foto: Lars Pauli

- Vi har selv designet skoen, og den nuværende hvide er blot første skridt. Senere tilføjer vi flere detaljer og vores eget præg, så skoen med tiden bliver helt unik. Blandt andet er vi også i dialog med kunstnere og musikartister, der skal designe limited editions, siger medejer Christian Fuglsang.

- Vi har et produkt med en kvalitet og komfort, vi kan stå inde for - ellers giver det ikke mening.

Errant er meget bevidst om at inddrage dem, der er den primære målgruppe - og som det hele handler om; drenge og yngre mænd.

Tina Larsen
Det er her i Dalgasgade, Errant snart åbner. Foto: Lars Pauli

- Vi har set et hul i markedet, og det er vigtigt for os at tale med og ikke til de unge. Derfor har vi inddraget mine følgere på Instagram, så vi ved, hvad de gerne vil have, siger 29-årige Christian Fuglsang.

- Og omkring 500 har givet feedback på vores tanker, og blandt andet fortalt hvilke sko de foretrækker, hvad de vil betale og hvor ofte de køber nye.

Det er også planen, at grøn tankegang på sigt skal fylde mere.

- Vi har stort fokus på bæredygtighed og overvejer eksempelvis et andet materiale end læder. Vi har i øjeblikket vareprøver, der er restaffald fra æbleproduktion, og vi kigger også på såler af gamle bildæk, siger Christian Fuglsang.

- Men vi er ikke helt klar til det endnu, før vi gør noget nyt, skal vi virkelig vide, hvad vi snakker om. Vi skal have viden og erfaring, før vi kan tillade os at anbefale det. Ellers er det jo bare varm luft.

Tina Larsen
Christian Fuglsang glæder sig til at byde kunderne indenfor om nogle uger. Foto: Lars Pauli

Næste skridt er, at skoen kommer i en sort variant - med lancering omkring black friday. Og også i den forbindelse er den kommende forretning en vigtig medspiller.

- Når vi også satser på en fysísk butik, skyldes det, at der allerede er sko der minder om vores på markedet. Vi er stadig et ukendt brand, så det er vigtigt, at kunderne kan se og prøve vores sneakers, så vi ikke taber i en købsbeslutning online, fordi man ikke ved, hvilken størrelse der passer, siger Christian Fuglsang.

- Og i butikken kan man også se frem til god service. Vi tager det stille og roligt, kunderne skal købe vores sko, fordi de har lyst - ikke fordi de skal overtales.

I første omgang er butikken lille - "man skal jo begynde et sted" - men på sigt er det planen at udvide til andre byer herhjemme og senere måske også i udlandet.

Med design, lancering, markedsføring og den nye forretning, kommer iværksætternes forskellige styrker i spil. De tre nordjyder har alle tre erfaring fra andre virksomheder og projekter, fortæller Christian Fuglsang.

Han selv og jævnaldrende Mads Johansen er uddannet cand.merc., mens 22-årige Rasmus Lund er produktionsingeniør.

Errant åbner Dalgasgade 20 i begyndelsen af september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...