Der er gratis øl til de første 150 personer i butikken - se her hvor og hvornår

AALBORG: Er du fan af specialøl? Så kan du godt begynde at glæde dig, for snart åbner Erlings Flaskebutik i Gravensgade.

Hos Erlings Flaskebutik bliver du mødt af metervis af hylder med øl; lige fra de sure til de tunge - og til dem, der faktisk slet ikke smager af øl, som du kender det.

Ejerne er Frederik Lunde og Casper Søgaard der i forvejen er nogle af kræfterne bag den populære Erlings Jazz- og Ølbar i Aarhus. Og at de nu åbner forretning i Aalborg er ikke noget tilfælde.

Tina Larsen
Det er her i Gravensgade, Erlings Flaskebutik snart slår dørene op. Foto: Niels Skovmand

- Vi kender byen godt, vi er begge vokset op her, siger Frederik Lunde.

- Og vi synes, der mangler en dedikeret ølbutik i Aalborg. Så vi håber selvfølgelig, at byen er med på vores idé og klar til at smage øl, man ikke får andre steder - for eksempel med smag af cider, vin eller kage.

Han beskriver Erlings Flaskebutik som en butik med en indretning, der fører tankerne tilbage til bedsteforældres stue. Du træder ind i butikken til tonerne af jazz og en hyggelig hjemlig indretning i gammeldags stil – butiksnavnet er i øvrigt en cadeau til Casper Søgaards jazzglade farfar, Erling.

Frederik Lunde tøver ikke med at kalde de to kammerater for ølnørder, og de har en stor passion for det, de kalder "rigtige specialøl".

- Siden vi smagte det første gang, har vi dyrket hele miljøet omkring øl og gør meget ud af at engagere os i det, siger Frederik Lunde.

- Vi tager for eksempel ud til bryggerierne og taler med bryggerne om, hvordan de laver deres øl. Og vi besøger også ølfestivaler og andre arrangementer, så vi smager os frem vidt og bredt.

I butikken finder du blandt andet et stort udvalg af alt fra belgiske trappist-øl, sur geuze, IPA'er og de helt tunge stouts.

- Definitionen af øl er utrolig bred med alt fra den populære pilsner, som de fleste forbinder med øl, til øl der smager af champagne eller cider, siger Frederik Lunde og lover, der altid står en ølnørd klar bag disken hos Erlings Flaskebutik til en omgang ølsnak over en gratis kop kaffe.

- Vi tror på, der er en øl for alle, også de folk der hidtil har troet, de ikke kan lide øl.

Erlings Flaskebutik åbner fredag 23. oktober klokken 12 i Gravensgade 5.

Ejerne lover, der vil være masser af sjældne og spændende øl, og de første 150 personer i butikken kan få en bitter IPA eller en syrlig belgisk øl med sig hjem helt gratis.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...