Surdejsbageren har succes med at lave bagekurser - flere er på vej

AALBORG: De første kurser var udsolgt. Men flere er på vej.

Det er nemlig populært at lære at bage med surdej, kan Henrik Bruse Skougaard konstatere. Han har netop åbnet Surdejsbageren på Budolfi Plads, men har også de seneste par måneder lavet kurser i at bage det populære brød.

Alle pladser har været fuldt besat, og derfor bliver kurserne nu en tilbagevendende begivenhed, lover han.

- Jeg går efter at lave kurser anden søndag i måneden. Men har ikke helt lagt mig fast på, om det skal være i mit bageri hjemme eller her i bageriet på Budolfi Plads, siger han.

Katrine Schousboe
Henrik Bruse Skougaard har for nylig åbnet Surdejsbageren på Budolfi Plads. Foto: Lasse Sand

Alle skal have noget ud af det

Henrik Bruse Skougaard er til gengæld ikke i tvivl om, at hans kurser i modsætning til mange andre bagekurser skal være en intim oplevelse for deltagerne, forstået på den måde, at der kun er plads til at en håndfuld deltagere, sådan at alle er garanteret at få noget ud af kursustimerne.

- Alle kommer gennem hele bageprocessen. Deltagerne får udleveret dej, som de skal bage af, og de skal selv lave dej, som de kan tage med hjem, sådan de får prøvet alle arbejdsgangene. Der er det udstyr, de skal bruge, og i samarbejde med Aurion har jeg lavet et kit af varer, så man kan gå lige hjem og bage, forklarer han.

Henrik Bruse Skougaard drømmer om, at kurserne bliver en event, som f.eks. en flok venner melder sig til. For bagning skal være sjovt og heller ikke gøres sværere, end det er.

- Jeg har indtil nu sørget for, at det er så realistisk som muligt for dem, der er med. Vi bager med almindelige ovne, sådan at det er sammenligneligt med det, man har, når man kommer hjem, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...