I første omgang kan du nyde hans bagværk i pop op-bageri hos Alimentum, når restauranter igen må åbne

AALBORG: Han er vildt fascineret af surdej, og nu satser 25-årige William Kærup på, at det kan blive en levevej.

Han har sagt sit job op, og han har snart været iværksætter et par måneder, hvor han hurtigt har fået succes med sine udsolgte bagekurser. Og det er også blevet til en enkelt søndag med pop op-bageri hos Restaurant Alimentum. Nu har corona-restriktionerne sdog sat begge initiativer på stand-by, men William Kærup er klar igen, når corona tillader det.

Tina Larsen
Surdejens verden fascinerer William Kærup. Foto: Martin Damgård

- Jeg vil gerne give min interesse for surdejens verden videre, og mine kurser er både for nybegyndere og øvede, siger han, der glæder sig over, at der allerede nu er stor interesse for firmaet BreadByKaerup.

- Allerede nu er der kun få pladser tilbage på kurserne i januar, det er helt vildt, så godt det går. Så jeg glæder mig til at komme i gang igen.

William Kærup er uddannet kok og har arbejdet på en række restauranter i København samt hos Alimentum, hvor han som assisterende køkkenchef selv lavede opskrifterne til restaurantens brød.

Tina Larsen
I firmaet BreadByKaerup kan du også købe bageudstyr. Foto: Martin Damgård

- Jeg var dessertkok på Kong Hans, da surdejsbølgen drev ind over København, siger han.

- Og de seneste fire år har surdej været en interesse, jeg har nørdet mere og mere med. Jeg synes, det er spændende at gå i dybden med at finde det helt rigtige mel, dejens egenskaber - og i det hele taget hvordan en simpel dej kan ende som brød, der smager så godt.

Han har også i et års tid arbejdet hos Surdejsbageren i midtbyen og fået smag for at få sit eget sted. I første omgang som pop op-bageri på udvalgte dage hos Alimentum, hvor det dog kun er blevet til en enkelt søndag, inden den delvise nedlukning.

Tina Larsen
William Kærup bruger meget tid på at gå i dybden med, hvordan en simpel dej kan ende med at blive til et lækkert brød. Foto: Martin Damgård

- Men det gik helt vildt godt, og jeg er meget tilfreds med interessen. Jeg lavede æbleskiver i bageriet, og kunderne købte surdejsbrød, kanelsnegle og kardemommesnurrer, siger William Kærup.

- Min helt store drøm er at få mit eget lille mikro-bageri, hvor alt er bagt på surdej. Jeg stopper aldrig med at søge nye udfordringer i surdejens verden.

Tina Larsen
William Kærup er vild med surdej og drømmer om at åbne eget bageri. Foto: Martin Damgård

William Kærup fortsætter med bagekurser og pop op-bageri, når coronarestriktionerne igen tillader det. Han forhandler dog stadig råvarer og bageudstyr online i BreadByKaerup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...