Arrangør venter op mod 15.000 besøgende til North Kunstmesse

AALBORG: En parkeringskælder er næppe det første sted, du forbinder med milliondyre malerier.

Men den særegne kombination er netop, hvad du kan opleve i Aalborg i den kommende weekend.

For fjerde gang river flere end 20 gallerier fra ind- og udland nemlig kunsten ned fra væggene og udstiller i stedet deres værker i parkeringskælderen under Musikkens Hus.

- Kunst skal være lige så folkeligt som cowboytoast, siger initiativtager til North Kunstmesse Kent Wolfsen i en pressemeddelelse.

Messen, som har fri entré, er en skønsom blanding af unge talenter og veletablerede kunstnere, og du kan derfor få værker til priser fra 3.000 kr. og helt op til tre mio. kr.

- North bryder med normerne og gør kunst tilgængeligt for alle. Malerier for flere millioner kroner rykker ud af gallerierne, hvor mange almindelige mennesker ikke tør sætte deres fødder, og ned i en noget så uprætentiøst som en parkeringskælder. Spændet mellem moderne kunst i verdensklasse over for rå beton, snavset gulv og dunkel belysning er farlig og interessant på én og samme tid, og derfor er North en kæmpe, kulturel oplevelse, som tiltrækker de største gallerier i landet og ikke mindst den brede befolkning, fortæller Kent Wolfsen.

Han tilføjer, at man i år forventer op mod 15.000 besøgende på messen, som han kalder kunstens pendant til Roskilde Festival og landets største af sin art.

Du kan blandt andet se værker af Asger Jorn, Michael Kvium, Julie Nord, Ole Ahlberg og Leif Sylvester samt nye, kunstneriske talenter. Musikkens Spisehus åbner café i kælderen, og upcoming musikere spiller.

North Kunstmesse åbner fredag, 6. september, kl. 14 og har derudover åben lørdag og søndag fra kl. 11-17. Der er som sagt fri entré.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...