Ung Aalborg-professor får prestigefyldt forskerpris

AALBORG: Der er gode dage, og så er der dage, hvor man får en million kroner. Og netop den sidste slags oplever professor MSO ved Institut for Kemi og Biovidenskab på Aalborg Universitet Morten Mattrup Smedskjær i dag, torsdag.

Her får han nemlig overrakt Grundfosprisen 2019 ved en prisfest i Bjerringbro. Prisen, som Poul Due Jensens Fond står bag, bliver givet til en yngre lovende forsker under temaet "Stars of Tomorrow".

Morten Mattrup Smedskjær får prisen som en anerkendelse for forskning inden for såkaldt amorfe materialer især oxidglasser - for dig og mig bare kaldet glas. Han er blandt andet forskningsleder i en gruppe, der har lavet en model, der danner basis for udvikling af Cornings Gorilla Glass, som indgår i mange smartphones.

Grundfosprisen består af statuetten Be-Think-Innovate og en million kroner, hvoraf de 250.000 er en personlig hædersgave. De sidste 750.000 kroner kan den unge professor frit bruge til videre forskning inden for sit område.

Morten Mattrup Smedskjær er blot den anden i en række af lovende unge stjerner inden for naturvidenskabelig og teknisk forskning, som modtager Grundfosprisen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...