I morgen gælder det så fysisk fremmøde - og der er taget forholdsregler, der skal gøre det trygt at stemme trods corona

AALBORG: Hvis du ser på antallet af brevstemmer her op til kommunalvalget i morgen - så lover det godt for valgdeltagelsen.

På sin Facebookside fortæller Aalborg Kommune nemlig, at der er sat ny brevstemme-rekord.

Kommunen oplyser, at 11.853 borgere har brevstemt - det er langt flere end ved seneste valg for fire år siden, hvor antallet nåede op på 6.949.

Om det skyldes stigende interesse, eller at man finder det mere trygt at brevstemme, er svært at sige noget om. Men det er et faktum, at kommunen også tager hensyn til den stigende smitte med covid-19, når valgstederne er åbne i morgen.

- Borgerne kan roligt stemme til valget. Vi gør ekstra rent, lufter godt ud, laver afstandsmarkering, og der vil være håndsprit på vej ind og ud fra stemmestederne, siger valgansvarlig Søren Thorst i opslaget på Facebook.

- Der er også en helt ny regel med, at vælgerne gerne må tage deres egen kuglepen med i stemmeboksen, hvis de er mere tryg ved det - bare det er en ganske almindelig sort eller blå. Jeg vil opfordre vælgerne til at sprede sig godt ud på hele dagen.

LÆS OGSÅ: Få overblikket her: 7 nye valgsteder i kommunen og info om at undgå smittespredning

Både vælgere og personale får også tilbudt mundbind på de 36 valgsteder i kommunen, der alle holder åbent fra klokken 8 til klokken 20.

Der er 180.111 stemmeberettigede vælgere i Aalborg Kommune.

Rigtig god valgdag i morgen til alle, slutter kommunen sit opslag på Facebook.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...