Rekorden er den seneste i en lang række for fridykkeren

AALBORG: Han er simpelthen for sej, fridykkeren Stig Åvall Severinsen, der kommer fra Aalborg og trækker et hav af rekorder efter sig.

Selvom det næsten er 25 år siden den første, og fødselsdatoen måske snarere peger på pension end på nye kraftpræstationer, er den danske supermand trukket i badebukserne endnu engang. Årsagen er den globale økologiske krise, og den eftertanke, som han mener, 2020’s globale epidemi bør give os alle. Det skriver hans firma Breatheology i en pressemeddelelse.

Stig Åvall Severinsen var det første menneske, der kunne holde vejret i 20 minutter under vand. Han har sat et hav af verdensrekorder, og underviser i åndedrætsteknik til såvel præstationsfremme som fysisk og mental genoptræning. Nu har han smadret den eksisterende rekord i længdesvømning under vand til det symbolske tal: 202,0 meter. Intet menneske har nogensinde før dykket så langt i havet på en enkelt mundfuld luft, står der også i pressemeddelelsen.

Dermed lægger danskeren en fuld bassinlængde på hele 25 meter til venezuelaneren Carlos Costes rekord på 177 meter, som han satte for fire år siden i en alder af 40. Coste har selv været indehaver af rekorden siden 2010.

Stig Åvall Severinsen fylder 48 om et par måneder og burde derfor ikke kunne dyste med fridykningens yngre verdensaktører. Imidlertid har året 2020 vakt noget til live i supermanden.

- Jeg har længe ledt efter en mulighed for at slå et slag for vores klode og huske os på, hvordan vi bør behandle den. Stedet, hvor dykket fandt sted i Mexico, hører til et af verdens mest unikke og smukke kystområder. Ligesom mange andre steder er det truet af plastik og menneskets livsstil i al almindelighed, siger Stig Åvall Severinsen.

- Da verden blev ramt af corona for snart et år siden, ledte jeg efter en måde, jeg kunne vise, at pandemien ikke var en undskyldning for at glemme vores prioriteter for naturen eller sætte sine ambitioner på standby. Tværtimod. Derfor har jeg brugt tiden på at træne og udvikle både mig selv og mit budskab.

Rekorden er godkendt af den officielle Guinness World Records-organisation og dokumenteret i levende billeder ud for den mexicanske kyst i det såkaldte Sea of Cortez.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...