Oplevelserne står i kø - se her, hvad der blandt andet er på programmet

AALBORG: Der er de weekender, hvor der sker meget i byen. Så er der dem, hvor der sker mere end meget - og så er der den kommende weekend, hvor arrangementerne står i kø.

Karnevalsugen begynder, der er store motionsevents, og så kan du også få gratis gin & tonic på udvalgte barer - hvis altså du afleverer en agurk.

Tina Larsen
Det er festligt og farverigt, når deltagerne i paraden går gennem byen. Arkivfoto: Lars Pauli

Allerede fredag kan du være med til at fejre, at vi tager hul på en uge i karnevalets tegn.

Traditionen tro holder Aalborg Karneval nemlig International Parade, hvor karnevalsgrupper fra hele Europa deltager.

Årets parade går fra klokken 17 via Boulevarden over Nytorv og ender som sædvanlig på Gabels Torv, hvor årets karnevalskonge, Kato, skal krones, og hvor bålceremonien Tyrens Begravelse finder sted klokken 19.

Dagen efter, lørdag 21. maj, er det tid til årets børnekarneval, der begynder klokken 10 med en parade gennem midtbyen, hvor alle børn og voksne opfordres til at komme udklædt. Med i paraden er også flere lokale og internationale karnevalsgrupper.

Tina Larsen
Kun fantasien sætter grænser, når der er børnekarneval. Arkivfoto: Kurt Bering

Paraden begynder på forpladsen ved Budolfi Plads, og ruten går via Algade og Vesterbro til indgangen af Kildeparken ved Aalborg Kongres & Kultur Center.

Klokken 10 slås dørene desuden op til Den Fortryllede Park (Kildeparken) med masser af aktiviteter og musik for børn.

Events, der giver sved på panden

Det er også på lørdag, du kan se frem til flere af de helt store motionsevents.

Tina Larsen
Tough Trails er for både børn og voksne, og der er lagt op til en både svedig og hyggelig dag i Sohngårdsholmsparken. Arkivfoto: Bente Poder

Allerede om formiddagen fra klokken 9 går det løs i Sohngårdsholmsparken med Tough Trails, der er et forhindringsløb på cirka 6 km. Ruten byder på udfordrende terræn, og mere end 30 naturlige -og specialbyggede forhindringer. Der er plads til alle uanset niveau, skriver arrangøren på Facebook. Blandt andet er der løb for både børn og voksne.

Når vi når hen omkring aftenstid skal deltagerne i både Aalborg Halvmarathon og WALKin Nordjylland gennem Limfjordstunnellen. Det er to af de helt store motionsevents i byen, og der vil efterfølgende være masser af aktivitet i målområdet på havnefronten. Du kan læse meget mere om ruter, tidspunkter osv. på DGI's hjemmeside.

Tina Larsen
Der er en helt særlig oplevelse i vente, når deltagerne i Aalborg Halvmarathon og WALKin Nordjylland skal igennem Limfjordstunnellen. Arkivfoto

Drag fest og agurketid

Og er du bare vild med gin & tonic - så skal du da vist også lige læse med her. For en helt ny - og tilbagevendende event - ser dagens lys på lørdag i løbet af eftermiddagen med Aalborg Cucumber Day, som gin-firmaet Hendricks's står bag. Der vil blandt andet være events på en række af Aalborgs restauranter og barer med gratis Hendrick’s gin & tonic til alle, der medbringer en agurk! Arrangementet foregår blandt andet hos Aalborg Streetfood, Ulla T, Aktuel og John Bull Pub.

Og hvis du undrer dig over det med agurken, så er det fordi, Hendrick’s fremstiller forskellige smagsvarianter inden for ginkategorien – med agurk som fællesnævner.

Tina Larsen
Du får masser af underholdning, når streetfood inviterer til Aalborg Drag Fest. PR-foto

Der er - som sædvanlig - masser af aktivitet på Aalborg Streetfood, og noget af det, du kan se frem til på lørdag er, at Aalborg Drag Fest vender tilbage med endnu mere glitter, drag og flere performere end nogensinde.

Glæd dig til et spektakulært show og en aften uden skam, når vi blander drag, cirkus og voguing for at give dig en magisk oplevelse. Det skriver streetfood på sin facebookside, hvor du også finder info om blandt andet billetter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...