Det samlede besøgstal var stort på genbrugspladserne i 2021.  Arkivfoto: Lars Pauli
Livet her

Vilde besøgstal på genbrugspladserne i Aalborg

På specielt en genbrugsplads steg besøgstallet

08. juli 2022 kl. 06:36

Det er besøgstal, der ville gøre de fleste attraktioner grønne af misundelse.

Søgningen til genbrugspladserne i Aalborg Kommune har været meget stor i 2021. Samlet set var der 820.852 besøg på kommunens seks genbrugspladser i 2021. Tallene fremgår af Miljøredegørelse 2021 for Aalborg Renovation.

Tallet er vel og mærke opgjort på de biler, der har besøgt genbrugspladserne, så hvis man forestiller sig, at der har været to personer med i bilerne, så har besøgstallet passeret 1,6 mio. personer. Hos Aalborg renovation er man selv overvældet af antal som besøgende, som bl.a. covid-19 har haft en finger med i spillet på, når folk har arbejdet hjemme.

- På et tidspunkt var det nærmest som prærievogne, der var på vej over Midtvesten her på genbrugspladserne. Det var helt utroligt, der blev virkeligt gået til stålet, siger renovationschef Jens Boye.

Ud af det samlede besøgstal er 17.000 virksomheder. Hvis man ser på udviklingen i genbrugspladserne besøgstal, så steg det med tre procent i forhold til 2020. Men derudover svinger besøgstallet for de enkelte genbrugspladser, men særligt en har fået flere biler indenfor i 2021. Det gælder Over Kæret, der er den suverænt største genbrugsplads med 340.015 årlige besøg, hvilket svarer til 950 besøg pr. dag. Her er besøgstallet steget med otte procent i forhold til 2020.

Til gengæld er søgningen til Sundsholmen i Nørresundby faldet med to procent i forhold til 2020, hvilket bl.a. skyldes trafikale forhold og kloakarbejde.

Annonceret indhold

Nyeste