Aalborg Vinfestival har efter fire år fået et stampublikum

AALBORG: Der bliver både mere vin og flere udstillere, når Aalborg Vinfestival vender tilbage til Nordkraft i slutningen af oktober.

- Vi er så privilegerede, at mange udstillere for alvor har fået øjnene op for festivalen, siger arrangør af Aalborg Vinfestival Verner Thomsen.

Det er fjerde år, at han er med til at lave festivalen i Nordkraft, og også publikum har taget muligheden for at smage på vin fra hele verden til sig.

Katrine Schousboe
Der bliver både rekordmange udstillere og vine at smage på ved årets festival. Arkivfoto: Claus Søndberg

Som noget nyt satte festivalen gang i salg af billetter før jul, og det er noget, som tilsyneladende er faldet i god jord. Af de i alt fem smagninger er to udsolgt, en tredje tæt på, mens der fortsat er billetter til fredag eftermiddag og lørdag formiddag.

- Vi er på jysk rigtig godt tilfredse med, hvordan salget arter sig. Og ser i det hele taget meget frem til at vende tilbage, siger han.

I alt bliver der en god håndfuld udstillere flere end sidste år, mens det samlede antal vine, du kan smage på, når op over 270. Som noget nyt bliver det i år muligt at købe oste fra Jyske Ost i Østervrå, mens Slagteren & Kokken i Gistrup er med for andet år.

Katrine Schousboe
Efterhånden, som festivalen har været i byen nogle år, er flere og flere af gæsterne gengangere. Arkivfoto: Claus Søndberg

- Vi kan se, at folk sidste år købte sådan nogle småretter med hjem, når de var færdige med smagningerne, så vi syntes, det ville passe godt også at få nogle flere oste ind her, fortæller Verner Thomsen.

Han tilføjer, at man hele tiden går efter at tilføre festivalen lidt nyt, så gæsterne kommer derfra med en god oplevelse.

Blandt de nye udstillere er lollandske Frederiksdal Kirsebærvin, som blandt andet medbringer en mousserende kirsebærvin, og Randers-firmaet Pannonvin, som importerer vin fra Ungarn.

Aalborg Vinfestival finder sted i Kedelhallen i Nordkraft fredag 25. og lørdag 26. oktober.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...