Næste år skulle Aalborg lægge græs til en række danmarksmesterskaber - nu bliver det først i 2022

AALBORG: Havde du sat næsen op efter at følge en række danmarksmesterskaber i Aalborg på nærmeste hold, så må du væbne dig med tålmodighed.

En stor folkefest i eliteidrættens tegn i Aalborg i uge 25 i 2021 er nemlig udskudt et år, skriver Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

DM-festen skulle være en del af DIF’s 125-års jubilæum i 2021 og blandt andet bestå af DM i tennis, DM i cykling, DM i klatring, DM i fægtning, DM i atletik osv. Jubilæet består, men skal nu forhåbentlig fejres med store danske præstationer ved OL og PL i Tokyo 2021.

Årsagen til udskydelsen er, at sportsommeren 2021 bliver meget omfangsrig med de mange udskudte idrætsarrangementer fra 2020 til 2021 på grund af coronakrisen. Frygten er derfor, at den nye DM-uge vil drukne i store internationale idrætsevents.

- OL i Tokyo er udskudt til 2021, og samtidig afholdes forhåbentlig både EM i fodbold og Tour de France-starten på dansk grund. Alt det bevirker, at vi udskyder vores planlagte DM-uge fra 2021 til 2022, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF og en af initiativtagerne til den nye DM-uge. Han fortsætter:

- Med udskydelsen af DM-ugen udviser vi rettidig omhu. Vi mener ikke, at tiden er inde i 2021 til at lancere en DM-uge, som vi på sigt forventer os meget af. Vi vil gerne ordentligt fra land med vores nye DM-koncept og have en masse opmærksomhed omkring konkurrencerne. Det får vi ikke i 2021. Til gengæld får vi nu et år mere til at forberede os, så alt er klar til sommeren 2022, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...