Vores store museum skal udvikles - får nu adgang til stor kunstsamling

AALBORG: Kunstmuseet Kunsten går nu sammen med en af landets mastodonter, når det gælder samtidskunst. Museet gifter sig så at sige med Louisiana i Humlebæk.

De to kunstmuseer har de senere år haft et udstillingssamarbejde, som betyder, at vi har kunnet se store internationale kunstnere på Kunsten.

Aktuelt viser Kunsten udstillingen for eksempel Twilight Zone, hvor man har udvalgt en række stærke værker fra Louisianas verdensberømte samling.

Men nu udvider og formaliserer man altså samarbejdet til at omfatte hele udstillingsprogrammet.

- På Louisiana har vi altid følt et slægtskab med kunstmuseet i Aalborg, fordi det er det andet moderne arkitektoniske hovedværk på museumsfronten i Danmark. Kunsten og Louisiana klæder hinanden. Vi glæder os til et partnerskab, en nydannelse i dansk museumsliv, hvor Kunstens kommende direktør og kuratoriske stab bliver en del af det faglige miljø på Louisiana, siger Louisianas direktør Poul Erik Tøjner.

Han tilføjer, at Kunsten får glæde af Louisianas store internationale netværk, af Louisianas kompetencer og ikke mindst af Louisianas efterhånden store internationale samling af samtidskunst.

- Louisiana får glæde af at samarbejde med et velfungerende museum med en fornem samling, men også af at tage et større ansvar i samarbejde med en regional institution. Kulturel vækst er på dagsordenen i Aalborg, hvor der findes en offentlighed, som ikke kommer forbi Louisiana med samme selvfølgelighed som de mennesker der bor, hvor vi ligger, siger han.

Stillingen som ny direktør for Kunsten efter Gitte Ørskou bliver genopslået på nye forudsætninger. Kunsten fortsætter som en selvstændig og selvejende institution, men formelt vil Louisianas direktør have det overordnede ansvar for det kunstfaglige program.

Aftalen træder i kraft til nytår.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...