Livet her

- Vin er fantastisk

Rift om billetterne til Aalborg Vinfestivalen på Nordkraft

27. oktober 2017 kl. 16:11

AALBORG: - Vin er fantastisk, lød det fra borgmester Thomas Kastrup-Larsen, da han fredag eftermiddag åbnede Aalborg Vinfestival i kedelhallen på Nordkraft. Den mening står han ikke alene med. Stort set alle billetter til smagningerne fredag og lørdag er solgt.

- Vi har kun ledige billetter til smagningen lørdag formiddag klokken 11, fortæller Verner Thomsen, formand for Riborg Vinklub, som er arrangør.

I skrivende stund er 1300 ud af 1480 billetter solgt.

Der er vin fra 14 forskellige lande, også fra lande, som man ikke normalt opfatter som vinproducerende: Tyrkiet og Indien.

- På en vinfestival skal man afprøve grænser. Det er ikke særlig interessant kun at smage vine fra de store vinlande som Italien, Frankrig og Spanien, fortæller Verner Thomsen, som afslører, at han er meget begejstret for vin fra Spanien og Portugal.

- Ingen tvivl om, at Portugal er et af de kommende store vinlande, siger Verner Thomsen.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen deler begejstringen.

- Men jeg skal da også smage den tyrkiske vin, fortalte han.

Verner Thomsens begejstring for portugisisk kunne registreres med en helt ny vin på festivalen fra en lille portugisisk vinbonde, som er tredje generation på vingården. Verner Thomsen har selv været på besøg hos vin-familien, og de tre vine, de producerer, er med på festivalen.

Hver smagning varer to en halv time.

- Det betyder, at der er rigtig god tid til at smage på vinene. Varede smagningen længere, kunne der let gå lidt for meget fest i det, lyder det med et smil fra Verner Thomsen, som i øvrigt er meget begejstret for de rammer, de er om festivalen - kedelhallen.

Festivalen slutter lørdag.

Annonceret indhold

Nyeste