Vinfestivalen bliver denne gang udvidet med en afdeling med bobler. PR-foto
Det sker

Vin, vin og atter vin - festival bliver landets største

Du kan smage på flere end 300 vine og bobler

05. september 2022 kl. 18:31

AALBORG: Den har ligget stille i et par år. Men om godt en måned vender Aalborg Vin & Boblefestival tilbage - større end nogensinde.

Ja, faktisk har arrangementet fået så seriøst vokseværk, at festivalen ifølge arrangørerne nu bliver landets største af sin slags.

- Vi glæder os vanvittig meget til at komme i gang igen, og at dømme ud fra, hvor mange billetter, vi har solgt, har vi også været savnet, siger Verner Thomsen, der står for festivalen sammen med sin bror Brian.

Duoen har brugt pausen på at gentænke arrangementet og finde en ny lokation til festivalen, som genopstår i Europahallen. De nye rammer betyder, at der er blevet plads til at vokse og få væsentligt flere udstillere med og samtidig lave en helt ny afdeling med bobler i form af champagne, cava og andre mousserende vine.

- Det er virkelig en fornøjelse at opleve, hvad det gør for et arrangement som vores at komme i nogle professionelle rammer, hvor der er styr på alt, fastslår Verner Thomsen og tilføjer:

- Vi har da ind i mellem haft vores bange anelser, om vi så kunne sælge billetterne, men vi må bare konstatere, at aktivitetsniveauet i Aalborg er så højt, at det har slet ikke været noget problem.

Verner Thomsen og broren Brian er initiativtagere til festivalen, som bliver holdt for femte gang. Arkivfoto: Claus Søndberg

I alt kan du ved festivalen 7.-8. oktober gå om bord i flere end 300 vine og bobler ved fem forskellige smagninger og opleve tapninger fra blandt andet Frankrig, Spanien, Italien, Canada, Tyskland, og New Zealand. Og som noget nyt i 2022, kan man også smage spændende dråber fra Danmark. Der er plads til 500 gæster pr. smagning, som varer to en halv time og alle får samtidig et glas, en vintaske og smagskatalog.

Aalborg Vin & Boblefestival har været holdt fire gange tidligere - alle gange i Nordkraft - og senest i 2019. Stik imod, hvad man måske skulle tro, er det ikke corona, der har skylden for pausen, men derimod, at festivalen ikke længere måtte være i Kedelhallen, og derfor manglede lokaler.

Annonceret indhold

Nyeste