De første skibe er ankommet, og trods vejrgudernes drillerier er arrangøren klar til dagens tyvstart på folkefesten

AALBORG: Blæsten driller på dagen, hvor tyvstarten går til årets udgave af The Tall Ships Races.

- Vi har lidt udfordringer, men vi er bestemt ikke bekymrede. Vejret vil altid spille en rolle ved udendørs arrangementer, og vinden tager af i løbet af dagen, siger eventchef Søren Thorst, som også fortæller, at 12-15 skibe er ankommet her tirsdag over middag.

- Vi har nogle skibe, der bliver forsinket i forhold til tidsplanen, men det er kun et enkelt, der nok ikke når frem til den officielle åbning.

Også på land kan vinden mærkes.

- Heller ikke her er det kritisk, men der er nogle mindre, praktiske ting, der bliver berørt. Vi har lidt svært ved at håndtere noget hegn og nogle bannere, men vi regner med, at det er på plads ud på eftermiddagen, siger Søren Thorst.

Han understreger, at vindforholdene er mere rolige omkring havneområderne i Aalborg og Nørresundby, og derfor sejler turbåden - der normalt sejler kanalrundfart i København - også som planlagt fra i dag klokken 15.

På samme tidspunkt åbner festpladsen.

- Jeg står med en god fornemmelse omkring hele arrangementet, og vi ser frem til en folkefest med flotte skibe og underholdning, og for familierne har vi lavet et stort børneland i Nørresundby.

72 sejlskibe deltager i The Tall Ships Races. Det er femte gang, Aalborg er vært - og det er første gang som starthavn.

Den officielle åbning af arrangementet finder sted i morgen, onsdag, klokken 17.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...