Opkøbere fra det meste af verden er på plads, når Katerina Freng og Mikkel Aagaard åbner byens første vintagemarked i luksusklassen

AALBORG: De kalder sig professionelle skattejægere.

Og det er da også nærmest som at træde ind i en skattekiste, når man går over dørtærsklen til Katerina Freng og Mikkel Aagaards butik Le Renard på Budolfi Plads.

Alle steder, man vender sig hen, er porcelæn, keramik, lamper og vintagemøbler stillet sirligt op.

- Enten er man bidt af vintage, eller også er man ikke, smiler Katerina Freng.

Parret har drevet butikken, der sælger primært franske genbrugsvarer og webshoppen frengbrocante.com et par år, men på fredag udvider de konceptet yderligere. Her åbner nemlig deres seneste projekt Vintage Deluxe Marked i Agri Nord Idrætscenter i Skalborg.

- Vi vil skabe et marked, som man ikke finder andre steder i Danmark. Vi vil først og fremmest adskille os på kvaliteten, vi vil kun have det bedste, fortæller Katerina Freng, mens Mikkel Aagaard i baggrunden har travlt med at sælge en rød skrivebordslampe.

45 udstillere eller rettere butikker fra hele landet er repræsenteret på markedet, og de medbringer et stort udvalg af brugte, klassiske møbler, lamper, keramik og tøj.

- Vi har hele paletten, og det hele er i topkvalitet. Det er nogle virkelig flotte stande, vores udstillere kommer med, og de er samtidig gode til at hjælpe kunderne med ideer til, hvordan man kan indrette med varerne, siger hun.

Katrine Schousboe og Lars Pauli
Mikkel Aagaard har netop droppet sit job i it-branchen for at parret kan satse helhjertet på både marked og butikker.

Marked skal vende tilbage

I udlandet har man bemærket det nye marked.

Opkøbere fra Japan, Portugal, Norge, Sverige og Tyskland har allerede meldt deres ankomst. Japanerne er på jagt efter klassisk dansk design, mens nordmændene primært kommer for at købe vintage fra Frankrig.

- Vi er bare rigtig gode til det her, og derfor ved de, det kan betale sig at komme, forklarer Katerina Freng.

Parret lægger da heller ikke skjul på, at de er ambitiøse med deres nye hjertebarn. Planen er, at Vintage Deluxe Marked skal være en tilbagevendende begivenhed, og de gør meget for at hæve barren for genbrugsmarkeder. Det skal med deres ord være et sted, som både kunder og udstillere glæder sig til at komme tilbage til, og samtidig et marked, hvor alle kan være med rent prismæssigt.

Katrine Schousboe og Lars Pauli
Katerina Freng har en baggrund i indretning og design - og så har hun boet i Frankrig, hvor parret henter mange af varerne.

Vintage er en livsstil

Katerina Freng har mange års erfaring med indretning og design, og hun har boet i Frankrig. Derfor har hun en lang række kontakter der, de kan trække på. Mikkel Aagaard har indtil for nylig arbejdet i it-branchen, men har nu sagt sit arbejde op for at satse helhjertet på butikker og marked.

- Det er 100 procent en livsstil for os. Og med det nye marked kan vi så kalde os serieiværksættere, og vil nu gøre alt for, at det skal lykkes, siger hun og smiler.

Det er fortsat glæden ved at finde "skatte", der driver dem. Mange af varerne til Le Renard finder de selv i Frankrig, andre har de opkøbere til at skaffe.

- Det er bare et fantastisk job. Der er selvfølgelig også mange hårde rugbrødstimer i det, men når man ser kundernes begejstring, er det det hele værd, forklarer de.

Katrine Schousboe og Lars Pauli
Parret lægger ikke skjul på, at vintage er en livsstil for dem. De nyder at gå på ”skattejagt” og finde nye varer.

Aalborg er, hvor hjertet er

Katerina Freng forstår til fulde, hvis nogen undrer sig over, hvad et vintagemarked i topklasse laver i en sportshal i Skalborg.

Og på nogle måder, vedkender hun, ville det også være nemmere at arrangere markedet i København, hvor kundegrundlaget alt andet lige er større. Men Aalborg er nu engang, hvor parrets hjerte er, og de synes, at byen fortjener et marked af denne karakter.

- Og vi kan jo se, at folk gerne vil rejse efter det, når bare det er godt nok, fastslår hun. Hallen i Skalborg er et på alle måder bevidst valg. Her er gode parkeringsmuligheder, det er tæt på City Syd, hvor mange i forvejen kommer i weekenden, og så kan hallen levere mad til alle udstillerne, de tre dage, det varer.

- Det er vigtigt for os at både udstillere, og kunder føler sig forkælede, for så kommer de igen, konstaterer Katerina Freng.

Vintage Deluxe Marked er åbent fredag 14.- søndag 16. september. Man kan læse mere om markedet på Facebook.

Katrine Schousboe og Lars Pauli
Le Renard har ligget på Budolfi Plads i to år - udover butikken driver parret også webshoppen frengbrocante.com.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...