Vi guider dig op ad sofaen og ud i byen - selvom de lyse timer bliver færre, er der noget helt unikt over vintersol over Aalborg

AALBORG: Selvom dagene er korte og soltimerne få, så er der stadig de gyldne dage af og til, hvor solen bryder igennem og får os til at springe ud i vores smukke by med vanter, støvler og frakker - men hvor skal man gå hen?

Vi har allieret os med Sanne og Ditte Kjeldsteen som står bag Instagram-profilen OpdagAalborg. De har givet os deres bedste bud på, hvor du virkelig får oplevet nogle af de ting, byen har at byde på. Måske særligt til en syvsover, som først kommer afsted omkring middagstid.

Det er selvfølgelig altid en god ide at tage dejlige sko på - du kommer nok ikke udenom at gå et par kilometer i midtbyen. Du kan starte med at sætte din ven eller veninde stævne i Musikkens Hus:

1.Nyd udsigten: Musikkens Hus er åbent for enhver, der har lyst til at nyde det arkitektoniske mesterværk. Tag turen op og nyd udsigten fra øvre foyer. Det er helt gratis, og du får garanteret set byen fra en vinkel, du aldrig har prøvet før.

Sarah Thun
Musikkens Hus byder på en fortryllende udsigt fra øvre foyer. Arkivfoto: Henrik Bo

2. Mærk detaljerne: Gå igennem Klokkestøbergade og Hjelmerstald og læg mærke til alle detaljer og farver. Kig op, ned, ud og ind, så du ikke misser noget. Brostenene, de søde huse, planter, fine døre og vinduesrammer.

Sarah Thun
For Sanne og Ditte er især Hjelmerstald et must visit på den perfekte dag i byen - og så er den også fotogen. Foto: Martin Damgård

3. Tag et hvil: Har du brug for en pause i byrummet, hvor du kan hvile benene og lade tankerne vandre? Sæt dig lidt på bænken ved springvandet ved Vor Frue Kirke. Køb eventuelt en kop kaffe, som kan holde dig varm, mens du kigger på byens travlhed.

4. Gourmet: Spis en lækker middag. OpdagAalborg-kvindernes favoritsteder er: På Fjorden, Fauna, Dejavú eller Nam. Her får du virkelig gourmet, som nogle af stederne nærmest er anrettet med pincetter. Du kan også bare finde dit eget sted, hvis du har et andet favoritsted.

Sarah Thun
Dejavú er en af favoritterne for de to søstre. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

5. Se solnedgang udover fjorden. Faktisk vil rygtet, at Aalborg er en af de bedste byer til solopgang og solnedgang. Find et spot med udsigt over fjorden og kryds fingre for at aftenhimlen byder på vintermagi.

Sarah Thun
Havnefronten og fjorden er helt magisk, når mørket falder på. Om vinteren kan du se en flot solnedgang allerede inden aftensmaden. Arkivfoto: Henrik Bo

6. Nordkraft: Når det er koldt og mørkt, er der ikke særlig mange ting, der slår en stor spandfuld popcorn og muligheden for at forsvinde ind i skærmen i et par timer i en mørk biografsal. Her er Biffen i Nordkraft det oplagte sted at bruge en aften.

Sarah Thun
I Biffen i Nordkraft har de sofaer på bagerste række i alle tre sale. Arkivfoto: Thomas Lee Christensen.

Har vi mon glemt nogle af dine yndlingssteder i midtbyen eller tog listen dig med storm? Tag gerne @aalborgnu.dk og @opdagaalborg i dine billeder fra dagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...