The Vinyl Road slår dørene op i februar

AALBORG: Bo Larsen er i gang med at realisere sin helt store drøm; 5. februar slår han dørene op til The Vinyl Road, og dermed får Aalborg igen en rendyrket pladebutik efter års fravær.

I øjeblikket er Bo Larsen i gang med at gøre lokalerne i Danmarksgade klar til åbningen, hvor han har op mod 3000 titler klar - målet på sigt er omkring 10.000.

Udover køb af nye titler kan man også bytte og sælge lp’er.

Et særligt miljø

Bo Larsen er ikke i tvivl om, hvad han skal satse på i konkurrencen med handlen af de populære skiver på nettet.

- The Vinyl Road handler om at skabe en oplevelse. Der skal være tid den gode samtale om musikken, og ro til fordybelse og til at lytte til et helt album fra start til slut. Derfor laver jeg eksempelvis en lytteø, siger 42-årige Bo Larsen.

Han har selv David Bowie og Pink Floyd som sine største, personlige favoritter. Og nævner Miles Davis’ album Kind of Blue som et af dem, alle bør investere i.

Med til oplevelsen i vinylforretningen hører også åbent til midnat den første fredag i hver måned, planer om minikoncerter og 24. maj prøver Bo Larsen et nyt koncept, hvor man som besøgende kan komme med eget vinyl og fortælle andre musikelskere, hvorfor netop et bestemt album har en særlig betydning.

Plads til alle kunder

Bo Larsen lægger vægt på, at der skal være plads til alle kunder - både de nørdede og andre i butikken, hvor stort set alle musikalske genrer bliver repræsenteret.

- Dog sælger jeg ikke klassisk musik, og her er også kun lidt country som eksempelvis Johnny Cash, siger Bo Larsen.

Personlig service bliver også et nøgleord.

- Jeg kan bestille nytryk hjem til kunderne, og hvis man søger en særlig titel, der ikke er genoptrykt, kan jeg holde øje med, om nogen kommer og sælger den og så lægge den til side.

En passioneret samler

At det netop er nu, Bo Larsen åbner forretningen, er lidt af et tilfælde.

- Nu var jeg klar til at tage chancen, der skal ske noget i mit liv, efter jeg har været arbejdsløs nogle år. Og så kom muligheden for det her lejemål, siger han.

Baggrunden er blandt andet, at han har været passioneret samler i de seneste 28 år - samler forstået på den måde, at det ikke handler om antal.

- Jeg har omkring 1500 plader, og for en samler lyder det måske ikke af meget. Men jeg bruger pengene på specialudgaver og sjældne lp’er. På den måde er jeg nok lidt nørdet, siger Bo Larsen.

- Og jeg har arbejdet i pladebutikken Dandelion Records i Aarhus, der fik jeg kendskab til regnskab, køb og leverandører.

Bo Larsen, der i øvrigt selv bor i Aalborg, er eneste ansatte i vinylforretningen.

- Og jeg glæder mig til at komme i gang.

The Vinyl Road åbner mandag 5. februar klokken 10 på Danmarksgade 77, hvor der blandt andet vil være minikoncert med Claus Hassing.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...