Online kan I bage sammen på afstand - og når du har tid

AALBORG: Bag sammen - hver for sig. Det er initiativet fra surdejsbager William Kærup, der nu tilbyder virtuelle bagekuser på Facebook.

Du køber ingredienser, redskaber osv. i hans firma BreadByKaerup på forhånd, og så bager I sammen online - når du har tid.

Den unge iværksætter var netop kommet godt i gang med sine surdejskurser - og interessen var stor - da corona lukkede samfundet ned. Det stopper dog ikke 25-årige William Kærup, og hurtigt tog en ny idé form: hvorfor ikke bringe bagekurserne hjem til dig i køkkenet - virtuelt på Facebook.

Tina Larsen
William Kærup glæder sig over, at han nu kan dele ud af sin viden om surdej på de virtuelle bagekurser. Arkivfoto: Martin Damgård

Allerede nu er de første kurser og pakker med indhold klar.

- Jeg gør det, fordi jeg savner mine kursister og at bage sammen med dem, siger han.

- Og der sker jo ikke så meget, nu vi har fået at vide, vi skal blive hjemme. Men med kurserne online kan vi nu lave noget sammen, selv om vi er hjemme under eget tag. Det er en måde at lave noget sammen - hver for sig.

Tina Larsen
Lækkert ser det ud, surdejsbrødet, som William Kærup bager. Arkivfoto: Martin Damgård

William Kærup håber i første omgang på tre-fire kurser om ugen.

- Et vigtigt budskab er, at jeg gerne vil give folk noget indhold i dagligdagen. Bagekurserne er et input til noget, man kan lave sammen - uden at være i samme rum, siger han, der er uddannet kok og også har arbejdet hos Surdejsbageren i midtbyen.

- Det kan godt blive lidt kedeligt, at der ikke sker alverden, når man er så meget hjemme, som vi alle er i øjeblikket.

William Kærup er klar med sine fysiske bagekurser, når corona igen tillader det, ligesom han også har planer om at gentage succesen med pop op-bageri hos Restaurant Alimentum.

Du kan læse meget mere om surdejskassen, dens indhold og kurserne her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...