Stadsarkivet vil gerne have billeder af vores oplevelse af højtiden

Julemanden er kommet til byen, byens juletræ står og lyser - med andre ord er julestemningen så småt ved at indfinde sig.

Og netop, hvordan vi oplever jul her i Aalborg, vil stadsarkivet gerne have et indblik i.

- Julen er noget, de fleste har en relation til. Vi vil gerne have et indtryk af, hvordan vi opfatter julen, og samtidig er det en god måde at inddrage borgerne på, siger arkivar Bente Jensen.

Hun opfordrer derfor til, at man fra nu og frem til juleaften bruger hashtag #juliaalborg18 eller #Christmasiaalborg18 på Instagram, for på den måde at dele sine billeder med arkivet. Bente Jensen understreger, at selv om man har tagget billedet, bliver man kontaktet, hvis arkivet ønsker at bruge billedet.

Hver adventssøndag i præmierer stadsarkivet et billede uploadet på Instagram i den foregående periode med en goodbag, der bl.a. indeholder en Aalborg-plakat og en beerwalk.

Til stede i nuet

Stadsarkivet har samlet billeder ind i juletiden på Instagram siden 2012. Og det er blevet til flere hundrede små hverdagsglimt hver gang.

Langt hovedparten af billederne er fra events som julemandens ankomst eller julemarkedet på Gammeltorv. Og selv om man kan se, at tingene ændrer sig fra år til år, er Bente Jensen i år særligt interesseret i at nå lidt længere ud.

- Vi vil gerne i højere grad se, hvordan folk selv markerer julen. Billeder i dag er mere end bare billeder, det er også kommunikation. Og de sociale medier er en del af den måde, vi lever på i dag, derfor skal vi også være der, siger hun og tilføjer, at netop et medie som Instagram derfor også har ændret arkivets måde at tænke på:

- Vi skal være meget mere til stede i nuet, hvor vi tidligere skulle sidde og vente på, at begivenheder skete og billederne kom ind, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...