Livet her

Vores udsigt på havnen er formidabel

DIN BY INDEFRA - Vi har fået lov til at få et kig i forskellige aalborgenseres boliger - denne gang besøger vi en af de nye lejligheder på havnefronten

01. marts 2018 kl. 13:44

AALBORG: Aalborg er en alsidig by, hvor man kan bo på mange forskellige måder. I denne reportageserie besøger aalborg:nu forskellige typer boliger i byen, hvor vi får lov til at komme indenfor og blive klogere på, hvordan andre mennesker lige rundt omkring os lever. Denne gang er vi taget et smut ned på havnefronten, hvor lækre lejligheder dukker op.

Eksklusive boliger

Den gamle maskinhal på havnen, der blev opført for Stuhrs Maskin- og Skibsbyggeri i 1918, er blevet totalt renoveret under navnet "The Old Yard". Nu huser den gamle bygning på Beddingen ejerlejligheder i varierende størrelser og prisklasser. Faktisk finder man to af Aalborgs absolut dyreste ejerlejligheder i "The Old Yard" til priser på henholdsvis 14.499.000 kroner og 12.995.000 kroner

Aalborg:nu har dog besøgt en af de mere beskedne ejerlejligheder på 113 kvadratmeter i stueetagen i den eksklusive bygning, der ligger helt ud til vandkanten på havnefronten.

Fra terrassen kan man kigge udover byen, fjorden og se broen i det fjerne.

Aalborg er blevet dejlig

Der er fuld knald på vinden, da vi parkerer bilen og bevæger os over mod den gamle maskinhal, der nu er forvandlet til nye og lækre adresser. I dørtelefonen får vi fat i ejerne af lejligheden, som vi skal besøge, og med en diskret lyd låser døren op. Gangen, vi træder ind i, ligner en blanding af et hotel og en parkeringskælder. Alt er lavet i beton og lyse materialer, og det er svært at skelne lejlighederne fra hinanden. Længere nede åbner en dør, og vi bliver vinket indenfor.

Andreas Dirksen og Mette Fruensgaard er for nylig flyttet til Aalborg, efter de solgte virksomheden i Viborg, og børnene flyttede hjemmefra.

Det er parret Mette Fruensgaard og Andreas Dirksen, der tager imod os. De er flyttet til Aalborg, efter de har solgt virksomheden i Viborg og deres villa i Randers, hvor de boede, mens de stadig havde hjemmeboende børn. Nu er de fløjet fra reden, og det blev anledningen til at hive teltpælene op og finde en lækker lejlighed i Aalborg.

- Vi har været rundt og kigge på mange forskellige steder i Aalborg, for det er Mettes hjemby. Havde du spurgt os for ti år siden, så ville vi nok ikke drømme om at flytte hertil, men nu er der sket rigtig meget med byen i de senere år, så nu ville Mette gerne hjem, fortæller Andreas Dirksen.

- Jeg flyttede fra byen lige efter gymnasiet, og der tænkte jeg: Farvel og tak - jeg kommer ikke tilbage. Dengang var det jo en helt anden by, og havnen var en arbejdshavn, hvor man ikke rigtig kunne være. Sådan er det jo slet ikke mere, nu er her rigtig dejligt, siger Mette Fruensgaard.

I stuen er endevæggen erstattet af et stort vinduesparti, så man kan få mest muligt ud af udsigten.

Beholder det rustikke

Andreas Dirksen er selvstændig, og Mette Fruensgaard har netop kastet sig ud i at skrive en roman. Så da huset i Randers var blevet solgt, var der ikke mere, der bandt parret til det midtjyske. Derfor begyndte jagten på en lejlighed i en by med et mangfoldigt boligmarked.

- Vi har både været rundt og kigge i Hasseris, inde i byen og længere henne ad havnefronten. Men vi valgte den her lejlighed, fordi vi synes, den her er mere unik. Hvis du er længere nede af havnefronten, så kan du risikere, at der er nogle, der begynder at bygge foran dig. Det var vi ikke interesserede i. Her kan vi kigge hele vejen op ad fjorden, og det synes vi er fantastisk, fortæller Mette Fruensgaard.

Maskinhallens 100-årige historie gjorde kun lejligheden endnu mere interessant for parret, der har valgt at beholde flere af de originale elementer fra den oprindelige bygning, ligesom de har forsøgt at integrere det i deres indretning.

- Den her maskinhal er både unik og rustik, og det er derfor, vi gerne vil indrette os lidt efter det. For eksempel har vi holdt den rustikke stil på badeværelset, hvor der er brugt rustfarver, og hvor der er kælet for detaljerne. I stuen finder man også en af de originale betonsøjler, som er bevaret, fortæller Andreas Dirksen.

Mange af de originale elementer fra maskinhallen er bevaret i lejlighederne.

Højt til loftet

Parret har generelt selv valgt, hvordan mange ting i lejligheden skulle se ud, inden de flyttede ind.

- Lejligheden var lavet, så man kunne se, hvordan den så ud, men vi skulle selv vælge fliser og andre ting. Det var spændende, men der er kommet en del ting efterfølgende, som vi måtte rette, fordi vi ikke havde tænkt over det på forhånd, fortæller Mette Fruensgaard.

Parret har valgt at sænke lofthøjden en smule i det meste af lejligheden for at kunne få spot-belysning.

En detalje, som de selv har valgt, finder man i gæsteværelset. Der er hele 3,30 meter til loftet, og de bliver godt udnyttet med en hems-lignende seng og vinduer i samme højde, der giver den samme udsigt fra værelset som fra stuen og soveværelset, der i øvrigt er udstyret med et stort "walk-in-closet". Netop udsigten fascinerer da også parret allermest.

- De dage hvor det er nogenlunde klart, så er det fuldstændig fantastisk med lyset. Udsigten forandrer sig jo hele tiden. Jeg vil helst ikke spamme mine venner og familie for meget med billeder, så derfor har jeg oprettet en Instagram-konto, hvor jeg kan lægge dem alle sammen op. Det er tit udsigten, jeg fotograferer, og der kan man virkelig se, hvor forskellig den er. Den ene dag er der lyserødt, rosa og tyrkis. Den anden dag er der gråt, og andre dage er der flot sol og gyldent. Det er helt vildt, siger Mette Fruensgaard.

Parret er efterhånden begyndt at glæde sig til sommer, så de kan få det fulde udbytte af deres nye adresse.

- Vi glæder os til, at vi kan sidde udenfor. Terrassen er vinklet sådan, at vi har solen fra klokken 12, og helt til den går ned. Det ligger helt perfekt. Det eneste minus er vinden, når det blæser, men det bliver dejligt at kunne være derude, afslutter Andreas Dirksen.

Mange af de originale elementer fra maskinhallen er bevaret i lejlighederne.
Annonceret indhold

Nyeste