DGI udelukker ikke, at du allerede næste år kan gå gennem Tunnelen igen

Du behøver næppe vente 50 år på, at det igen bliver muligt at gå gennem Tunnelen.

Billetterne til den fem kilometer lange gåtur - eller walk, som det hedder hos DGI - i anledning af Tunnelens jubilæum i weekenden, blev revet væk på rekordtid. For ikke siden åbningen for 50 år siden, har det været muligt på lovlig vis at gå gennem tunnelrøret.

Og den store interesse har givet genlyd hos DGI, fortæller kommunikationsmedarbejder hos DGI Nordjylland Rune B. Andersen.

Han vil derfor ikke afvise, at det allerede næste år kan blive muligt at gå turen igen.

Katrine Schousboe
Aalborg Garden var i spidsen, da gåturen gik fra Stigsborg Brygge mod Tunnelen. Foto: Lasse Sand

- Nu skal vi selvfølgelig først evaluere på årets event. Men walken rammer en bred målgruppe af både børn og voksne, som vi rigtig gerne vil skabe nogle aktiviteter til, og derfor ligger det på mange måder lige til højrebenet, siger han.

Rune B. Andersen understreger, at der på nuværende tidspunkt ikke er konkrete planer om at lade gåturen vende tilbage allerede næste år, men tilføjer omvendt, at hvis den gør, er det oplagt at koble arrangementet på Aalborg Halvmarathon på samme måde, som det er sket i år.

- Løbet bruger jo i forvejen Tunnelen. Og jeg kan i hvert fald sige så meget, som at vores formål er at få så mange som muligt til at bevæge sig, og det gør de jo her, siger han.

Der var tilmeldt 2500 gående på den fem kilometer lange tur fra Stigsborg Brygge gennem Tunnelen og frem til Honnørkajen. Samtidig deltog omkring 8000 på de to løbedistancer på henholdsvis 10 og 21 km.

Katrine Schousboe
Der var stor aldersspredning i deltagerfeltet til søndagens walk. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...