Vi går den sidste vinter-weekend i møde, og Marcus er klar med anbefalinger til, hvad du kan lave i Nordens Paris

AALBORG: Foråret lurer lige rundt om hjørnet, og nu er der ikke lang tid til, at byens borgere lister sig ud af de lune stuer til fordel for solens varme stråler. Uge 8 har været lig med ferie for en stor del af aalborgenserne, hvor mange måske har været lidt udenbys, og nu kommer den sidste vinter-weekend. Her er tre bud på forskellige ting, vi mener, du bør opleve denne weekend i Aalborg.

Marcus Delfer
Marcus Delfer er til daglig radiovært på Radio Nordjyske, og han altid det store overblik over, hvad der rør sig i Aalborg. Foto: Nicolas Cho Meier

Fredag: Jazzkoncert med Ginne Marker

Aalborgs måske mest lovende, kvindelige jazzmusiker kan du opleve i levende live på Skråen, hvor hun har taget en håndfuld musikere med til at akkompagnere hendes sprøde stemme og mageløse guitarspil. Ginne Marker er på trods af sin unge alder allerede blevet tildelt adskillige priser, senest i 2017 hvor hun blev betitlet som “Årets nordjyske sangskriver”. Sangene er på engelsk og sender referencer til store navne som Norah Jones og Melody Gardot, men på trods af sammenligningerne er Ginne Marker en enestående musiker fra Aalborgs musikmiljø, der bestemt er en aften værd.

Hvad? – Koncert m. Ginne Marker.

Hvor og hvornår? – Skråen, fredag kl. 22.

Hvor meget? – 50 kr. Billetter kan købes i døren.

Lørdag: Guitar for begyndere

Går du med en drøm om at kunne spille et instrument, eller har du tidligere haft en guitar i hånden, men kom aldrig helt igang? Så har du i denne weekend mulighed for at få en ordentlig introduktion til den seksstrengede økse samt lære en håndfuld basale akkorder, så du kan begynde at klimte for familie og venner. Udover en introduktion til de forskellige akkorder vil Magnus Andersen også lære dig hvordan, du stemmer guitaren samt de forskellige typer af guitarer, man kan spille på.

Hvad? – Introduktion til at spille guitar.

Hvor og hvornår? – 4Sound i Skalborg 13-15.

Hvor meget? – Gratis.

Søndag: Viva Riva - Filmaften på 1000Fryd

Vi nordjyder er glade for film og uanset, om man er god til at gå i biografen, stene fjernsyn eller formår at få smæk for skillingen, når det kommer til de mange streamingtjenester, er det som oftest de mest gængse film, vi giver os selv adgang til. En film som ikke har været synderligt udbredt i Kongeriget Danmark er “Viva Riva”, som du kan se søndag aften på 1000Fryd. Filmen tager sit udgangspunkt i Kinshasa, hovedstaden i den Demokratiske Republik Congo, hvor der er særlig mangel på olie. Her møder man den unge og charmerende Riva, der har set sit snit til at få fat i en stor mængde af det sorte guld, han herefter kan sælge på det sorte marked. Riva er dog ikke den eneste, der vil have del i den dyrebare olie, hvilket leder ham ind i et voldeligt og korrupt miljø, der hurtigt omringer ham, og tvinger Riva til at træffe beslutninger vedrørende liv og død.

Hvad? – Viva Riva på 1000Fryd.

Hvornår? – Søndag kl. 18-21

Hvor meget? – Ikke oplyst.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...