Kendte og ukendte sider bliver skildret i ny udstilling i Kedelhallen

AALBORG: Hvad er det, vi elsker ved Aalborg? Og hvad gør byen speciel?

Det kan man få en ide om på en ny fotoudstilling, der åbner i Kedelhallen i dag, fredag 12. oktober. De 20 billeder viser vidt forskellige sider af vores by - nogle er klassiske motiver af byens seværdigheder og liv, andre mere skjulte sider.

- Det er en udstilling, der giver nye vinkler på tingene og er inspirerende - også for os, siger Kim Mikael Jensen fra VisitAalborg.

Det er netop VisitAalborg, der sammen med Aalborg Stadsarkiv står bag udstillingen med titlen #weloveaalborg.

Baggrunden er, at de to parter mellem 15. august og 15. september opfordrede alle til at tagge deres aalborgbilleder på Instagram med netop hashtagget #weloveaalborg for at vise, hvad vi elsker ved byen og samtidig dele det med andre.

Rooftop og solnedgange

Det blev til i alt 845 fotos fra mange sider af Aalborg dog med en hovedvægt på livet omkring fjorden.

- Vi har kategoriseret billederne, og det viser, at omkring halvdelen af billederne er relateret til vandet om det så er skibe, regatta, havnefronten eller Vestre Fjordpark, fortæller Bente Jensen fra Aalborg Stadsarkiv, som også har talt sig frem til 102 solnedgange.

Et andet populært motiv har været den nye Salling Rooftop, og i det hele taget mener Bente Jensen, at de mange fotos giver et godt overblik over, hvordan vi ser Aalborg anno 2018 og dermed også et fingerpeg til stadsarkivet om, hvad der bør gemmes for eftertiden.

- Det går meget stærkt med byggeri og forandring i Aalborg for tiden, og det synes jeg afspejles meget godt her. Man kan se, at nogle tager billeder nærmest som minder, at de er en slags journalister "on the move", siger hun.

En fælles historie om Aalborg

Bente Jensen og Kim Mikael Jensen udgør den jury, der sammen med Henrik Broch-Lips fra Kunsthal NORD, har udvalgt de 20 billeder til udstillingen og samtidig har fundet en vinder af den tilhørende fotokonkurrence. Og det har ikke været nogen nem opgave for dem.

- Fordi billederne kommer fra Instagram, som i sig selv er meget visuelt, har der tydeligvis været stort fokus på billedernes kvalitet, forklarer hun.

Mens det er første gang, at Aalborg Stadsarkiv er med i denne type projekt, så lavede VisitAalborg for to år siden en lignende fotoudstilling og -konkurrence.

- Vi synes, det er en rigtig fin måde at aktivere borgerne på, og så er det en erkendelse af, at det ikke er os, som turistkontor, der ejer historien om Aalborg. Tidligere har man jo været tilbøjelig til i bedste turistbureau tankegang, at definere, hvad byen var, her er det borgerne, der sammen med os laver sigtet, siger Kim Mikael Jensen.

Udstillingen i Kedelhallen i Nordkraft åbner kl. 14 og kan herefter ses frem til 19. oktober. Bagefter er det planen, at den flyttes til Turbinegalleriet ligeledes i Nordkraft og siden til Aalborg Stadsarkiv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...