William Kærup har succes med både surdejskurser og nyt bageri. Foto: Kim Dahl Hansen <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>
Mad & Drikke

William vil lære dig at bage dit eget brød

Surdejskurser bliver revet væk - nu er der nye datoer på vej

22. juni 2021 kl. 18:03

AALBORG: Det er kun et halvt år siden, William Kærup blev selvstændig med BreadByKarup - og siden da er det kun gået en vej for den unge iværksætter, og det er fremad.

Seneste eksempel er hans surdejskurser, der er så eftertragtede, at du skal være hurtig, hvis du vil have fingrene i dejen. Kurserne her i juni og juli er for længst udsolgt, og der er så stor efterspørgsel, at William Kærup allerede i denne uge lægger nye datoer for kurser i august og september på Facebook.

William Kærup er vild med surdej og bruger masser af tid på at udvikle nye opskrifter. Foto: Martin Damgård

- Jeg har ramt noget, som folk virkelig går op i, og jeg er så glad for, at der er rift om pladserne. Kurserne er både for nybegyndere og dem, der kan lidt, men som har lyst til at forfine deres teknikker og smag, siger 25-årige William Kærup.

- Derudover er surdej bare populært i det hele taget. Og det er nok blevet det endnu mere her i coronatiden, hvor mange har haft mere tid til at fordybe sig i det derhjemme. Jeg kan tydeligt mærke, at folk trænger til at komme ud igen og opleve ting.

Perioderne med nedlukning tvang hurtigt William Kærup til at tænke kreativt kort tid efter, han satsede alt på at blive selvstændig bager. Han var netop kommet godt i gang med sine surdejskurser - og interessen var stor - da corona lukkede samfundet ned. Det stopper dog ikke William Kærup, og hurtigt tog en ny idé form: hvorfor ikke bringe bagekurserne hjem til dig i køkkenet - virtuelt på Facebook.

Bagning sammen online - hver for sig, blev et hit, men han er glad for, at kurserne nu igen er fysiske.

- Jeg er glad for igen at være sammen med mine kursister, det er megahyggeligt.

Og det stopper ikke her for den kreative iværksætter. Efter pop op-bagerier hos både Alimentum og La Bottega slog han for nylig dørene op til sit eget bageri, BreadByKaerup, på Kastetvej.

Hos BreadByKaerup på Kastetvej får du både surdejsbrod og forskellige kager. Foto: Kim Dahl Hansen <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

- Det er gået over al forventning. Jeg har virkelig travlt, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra mine kunder.

William Kærup bruger også meget tid på at udvikle bageredskaber og opskrifter, så nye initiativer hele tiden er på vej - og det er nærliggende at spørge, hvor mange timer, der egentlig er i hans døgn.

- Kun 24 som i dit - men jeg bruger de fleste af dem på surdej.

Du kan læse mere om surdejskurserne og BreadByKaerup i det hele taget lige her.

Annonceret indhold

Nyeste