Du kender måske den passionerede konditor fra Bymidtens Bageri eller Kageriet - nu bruger Winnie Schmidt sin kreativitet på en café i byen

AALBORG: Hun er ny i KaffeFair på Strandvejen; Konditor Winnie Schmidt der med egne ord er både kagekunstner og madelsker.

Det er især kagerne og brødet, der har formet hendes vej; på cv’et står titler som medejer af Bymidtens Bageri i Hasseris og Kageriet i Reberbansgade - ligesom hun også har arbejdet hos Penny Lane og Aalborg Chokoladen.

Tina Larsen og Claus Søndberg
Allerede nu er julen et tema.

Kagerulle og grydeskeer

I KaffeFair skal Winnie Schmidt trylle med både kagerulle og grydeskeer, og hun ser frem til at forene sine interesser.

- Jeg elsker gode kager og god mad. Smagsoplevelser kombineret med noget smukt, siger hun, der har arbejdet som konditor i 15 år.

Fortællingen om Winnie Schmidt er historien om en konditor, hvor fagligheden og de gode råvarer er nøgleord.

- Spiser man godt, har man det godt, siger hun.

- Der findes alt for mange tarvelige kager, der bare er fyldt med sukker.

Tina Larsen og Claus Søndberg
Lagkagen er den personlige favorit. - Jeg vil altid vælge lagkagen som KAGEN, siger Winnie Schmidt.

Passion og begejstring

KaffeFair er socialøkonomisk café og ramme om oplæring og afklaring for unge mennesker, der kan have svært ved at finde sig til rette på arbejdsmarkedet.

Det er et samarbejde, 43-årige Winnie Schmidt ser frem til.

- Jeg glæder mig til at give min passion og begejstring videre, at gøre brug af min viden og lære fra mig, siger hun.

- Det, vi laver, behøver ikke være storslået, men det er ordentlig kvalitet. Og rammerne er vigtige, for mig hænger mad og mennesker sammen. At mødes og spise er en del af et vigtigt fællesskab.

Tina Larsen og Claus Søndberg
- Jeg er vokset op med lagkage til alle fødselsdage, og min mors er den bedste, lyder det fra konditoren, der dog selv har kreeret kagen her.

Havnet på rette hylde

Winnie Schmidt fremhæver sin kreativitet og begejstring som noget af det, hun kan bidrage med i KaffeFair.

Hun har aldrig været i tvivl om, hvilken vej hun skulle gå.

- Jeg var et meget kreativt barn, jeg tegnede, malede og legede med ler. Tidligt havde jeg trang til at skabe noget smukt og en begejstring for mad, siger Winnie Schmidt.

- Jeg er vokset op med kolonihavehus, hvor mine forældre syltede, lavede saft og bagte. Og min mor og jeg opfandt forskellige opskrifter selv. Alt det har været med til at præge mig.

Hun er udlært ved den tidligere Guldbager på Østergade i Nørresundby.

- Hver dag lige siden har jeg ikke været i tvivl om, at jeg er havnet på rette hylde. Jeg elsker det, jeg laver, siger Winnie Schmidt.

Tina Larsen og Claus Søndberg
Foto: Claus Søndberg
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...