Det er især omdannelsen af Aalborg Øst, der giver international hæder til boligforening

AALBORG: Fortællingen om omdannelsen af Aalborg Øst til en ny, levende bydel er nået til udlandet - og det med succes. Himmerland Boligforening har nemlig vundet en stor, international pris for sin indsats inden for byudvikling.

Himmerland Boligforening modtager prisen for omdannelsen af Kildeparken samt den overordnede omdannelse af det østlige Aalborg foran projekter i Barcelona, Milano og Bologna.

- Vi har svært ved at få armene ned. Vi er utroligt stolte over at modtage international hæder af denne kaliber for omdannelsen af Aalborg Øst, der nu med rette kan betegnes som et af verdens mest succesfulde byudviklingsprojekter, siger direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen.

- Vi håber, at tilgangen kan inspirere til tilsvarende udviklingsprojekter i dansk såvel som international kontekst.

Projektet omfatter blandt andet en større renovering af i alt 1.100 boliger med et særligt fokus på at løfte og mangfoldiggøre bydelen. Området råder i dag over mere end 30 forskellige boligtyper og kan således imødekomme flere behov fra eksisterende såvel som nye beboere. Himmerland Boligforening har ligeledes opført et sundheds- og kvartershus i Kildeparken med mere end 1.000 daglige besøgende.

- Udviklingen i Aalborg Øst er et godt eksempel på, hvordan man kan skabe varige forandringer gennem inddragelse af borgere og en holistisk tilgang til samarbejder på tværs af aktører. Denne nytænkende strategiske tilgang til byudvikling har således skabt varige ændringer gennem en inkluderende bottom-up approach, som har imponeret juryens medlemmer, lyder begrundelsen fra juryformand Barbara Steenbergen.

Det er fjerde gang, at prisen, The European Responsible Housing Award, uddeles, og Himmerland Boligforening vinder foran projekter fra City of Barcelona, bystyret i Bologna samt projektet Milano2035.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...