Midt i corona-krisen er en ny restaurant dukket op på Ved Stranden

AALBORG: Den er som skabt til den våde danske vinter.

I den varme, kraftige suppe flyder et halvt blødkogt æg rundt i selskab med tre store skiver mørt svinekød, små stykker hvidløgschips og en generøs håndfuld strimlede forårsløg.

I bunden er der perfekt kogte, hjemmelavede nudler med et let bid.

Med andre ord, de populære ramen-nudelsupper kan nu for alvor gøre deres indtog i Aalborg.

Supperne er nemlig - sammen med et overdådigt sushikort - grundstammen i den nye restaurant Yummi, der her midt i coronakrisen har slået dørene op på Ved Stranden i de lokaler, hvor blandt andre Romeo & Julie og CanBlau har holdt til.

- Jeg har mange danske venner, der siger, at der virkelig mangler et sted at spise god ramen i Aalborg, forklarer Xun Zhang, der har åbnet restauranten sammen med sin kone.

I forvejen driver parret Yummi Running Sushi and Wok i Hjørring, men udvider nu altså med yderligere en restaurant

- Vi har haft mange kunder i Hjørring, som er kørt efter det og har spurgt om ikke, vi kunne åbne i Aalborg. Nu var muligheden der, siger han.

Katrine Schousboe
Restauranten er åbnet på hjørnet af Ved Stranden og Maren Turis Gade - men er nu gået på corona-pause. Foto: Lasse Sand

Første med sushi og ramen

Xun Zhang fortæller godt skjult bag et mundbind, for der er ingen grund til at tage chancer, synes han.

Og i det hele taget er corona-virussen kommet gevaldigt på tværs i det store lokale på Ved Stranden. Interessen for at gå ud at spise er på nulpunktet, og mange af hans konkurrenter holder lukket, og selv må han også tage en pause og holde lukket knap en uge efter resturanten er åbnet.

- Det er et svært tidspunkt at starte på, men sådan er det.

Sushien bliver serveret efter et ad libitum koncept. Man betaler en fast pris og kan så vælge op til 20 stykker pr person. Man afgiver sin bestilling direkte til køkkenet på en tablet ved bordet, sådan at kokken kan gå i gang.

- Jeg tror, vi er den første restaurant i Aalborg, hvor man kan få både sushi og ramen. Det er smart, når en gruppe skal ud at spise, for så er der også noget til dem, der ikke kan lide sushi, siger han.

Katrine Schousboe
Lokalet er delt i to, og om sommeren er der også en gårdhave med 60 pladser. Foto: Lasse Sand

Fra Kina til København

Der er plads til omkring 70 i restauranten i to separate afdelinger og i sommermånederne kan der føjes yderligere 60 pladser i gårdhaven til.

Xun Zhang er klar over, at konkurrencen i restaurationsbranchen er hårdere i Aalborg end i Hjørring, men det skræmmer ham ikke.

- Jeg mener, at jeg kan konkurrere på både udbud og kvalitet. Vi har flere sushityper end andre steder og laver vores mad fra bunden og ofte af økologiske råvarer, forklarer han.

Egentlig var det slet ikke planen, at Xun Zhang skulle ende som indehaver af flere restauranter.

Han kom til Danmark fra Kina for 12 år siden for at læse på Niels Brock i København, ved siden af fik han et job på en sushirestaurant. Han blev så grebet af de japanske specialiteter, at jobbet efterhånden tog over og i nogle år arbejdede han som kok i København.

- Men det er svært at starte for sig selv i København, og jeg var blevet gift, og så rykkede jeg til Hjørring, fortæller han på engelsk.

Han synes ikke selv, hans danske er godt nok, og så er det bare lettere med engelsk.

- Men jeg skal altså i gang med at få det lært, for min søn driller mig og siger ”far, det er da ikke så svært”, ler han og tilføjer, at han også har dansk personale.

- Flere af de ansatte her vil gerne lære at lave god sushi og ramen, så nu forsøger jeg at lære dem, sådan som jeg selv lærte det, fortæller han.

Yummi forventer at åbne restauranten igen på onsdag 25. marts.

Katrine Schousboe
Xun Zhang har boet i Danmark i 12 år og har restauranterne sammen med sin kone. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...