Det er med stolthed, Zabi Yousefzai driver Carla Blomster, som fylder 75 år på fredag

AALBORG: Navnet Carla Blomster forpligter. Det er holdningen hos Zabi Yousefzai, der overtog en af byens mest kendte blomsterbutikker for et halvt års tid siden.

Tina Larsen
Forårsfornemmelser i blomsterbutikken. Foto: Martél Andersen

- Carla Blomster er en del af Aalborg, fordi stedet er forbundet med tradition og rigtig mange mennesker har minder fra blomsterbutikken, fortæller han her op til fejringen af, at forretningen runder sine 75 år i Øgadekvarteret.

- Med den baggrund, butikken har, forpligter det også, når man har den.

Når man møder Zabi Yousefzai i blomsterbutikken, hvor forårets løg og påskens gule blomster varsler lysere tider, skinner det igennem, at han er stolt over at være den seneste ejer af butikken. Og han sætter nænsomt sit eget præg på indretningen, så fortid og nutid mødes.

Tina Larsen
Blomsterløg er der mange af i butikken i øjeblikket. Foto: Martél Andersen

For netop hans egen fortid spiller en stor rolle i hans stolthed og ærefrygt over at have overtaget den populære forretning. Med sig i bagagen har han nemlig mange års erfaring. Zabi Yousefzai er uddannet gartner og har 20 år bag sig i branchen - 13 af dem i Afghanistan og Iran og de seneste i Danmark.

- Tænk sig, at jeg, der flygtede hertil for syv et halvt år siden, får lov til at stå i spidsen for en blomsterbutik, der fylder 75 år og betyder så meget for så mange, siger han.

Tina Larsen
Zabi Yousefzai og hans hustru arbejder sammen med fire fuldtidsansatte og tre deltidsansatte i blomsterbutikken. Foto: Martél Andersen

Zabi Yousefzai kan samtidig glæde sig over, at det går godt i butikken på hjørnet af Sjællandsgade og Læsøgade, og han er ikke i tvivl om hvorfor.

- Vi gør meget ud af god kvalitet, vi tager godt imod kunderne - og så arbejder vi hårdt. Jeg arbejder 50 timer hver uge, og så er det selvfølgelig dejligt, at det går så godt, siger han, der også arbejder sammen med sin hustru i forretningen.

Mens han har haft butikken, er planter kommet til at fylde mere - ikke mindst nu, hvor foråret spirer.

- Jeg er uddannet gartner, og jeg holder meget af planter, siger han.

- Jeg elsker bare foråret og især påsken. Både de gule, lilla og andre friske farver - og at højtiden er et symbol på håb. Håb er noget, vi alle har brug for.

Tina Larsen
Evighedsblomster er et sandt hit. Foto: Martél Andersen

Afskårne buketter fylder også rigtig meget, og udover påsken er Zabi Yousefzai allerede ved at forberede den kommende mors dag.

- De buketter betyder noget helt særligt for mig, de er lavet med en helt speciel kærlighed. Min egen mor bor langt væk i Afghanistan, og hun betyder meget for mig, siger han.

- Så for mig er det en dag, hvor man viser, at man sætter pris på sin mor og elsker hende.

Tina Larsen
Du finder Carla Blomster her på hjørnet af Sjællandsgade og Læsøgade. Foto: Martél Andersen

Carla Blomster fylder 75 år på fredag, 1. april. Denne dag - og på lørdag - er der blandt andet gode tilbud på evighedsblomster, planter og brugskunst i butikken samt kaffe og kage til kunderne.

Du finder Carla Blomster på Sjællandsgade 40.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...