Business

Aalborg er en studieby i fremdrift, og hvert år valfarter studerende ind på Aalborg Universitet, der især er kendt for sine ingeniør- og naturvidenskabelige linjer.

Virksomhed

CA

Telefon

3314 9045

E-mail

ca@ca.dk

Webside

https://www.ca.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 19. november

2 gode grunde til, du skal melde dig ind i en a-kasse, imens du studerer

I takt med at flere kommer i gang med at læse, er der også flere, som bliver færdiguddannet. Som færdiguddannet skal du nu pludselig ud at finde job; hvis du da ikke allerede har været heldig at få et.

Det kan føles som usikkert farvand at begive sig ud i, for med ét banker arbejdslivet på døren, og hvis ikke, så gør arbejdsløsheden det. Arbejdsløsheden er typisk lig med økonomisk usikkerhed, men det behøver den ikke være, hvis du blot sørger for at melde dig ind i en a-kasse, imens du studerer.

Der findes et væld af a-kasser, og har du gennemført en mellemlang eller lang uddannelse, kan du med fordel kigge nærmere på en a-kasse for højtuddannede. I denne artikel giver vi dig 2 gode grunde til at melde dig ind i en a-kasse, imens du studerer.

En a-kasse er dit økonomiske sikkerhedsnet

En a-kasse er også en såkaldt arbejdsløshedskasse, hvis primære formål er at sikre dig økonomisk sikkerhed ved eventuel ledighed. De udbetaler dagpenge til dig, således du undgår at ende på kontanthjælp. Det gælder, uanset om du kommer direkte fra universitetet som nyuddannet, eller du har været i job og pludselig mister det. Som medlem af en a-kasse kan du altså få økonomisk støtte, indtil du kommer i job (igen).

Som studerende er det fornuftigt at melde sig ind i en a-kasse det sidste år af studiet. Har du nemlig været medlem af en a-kasse i minimum ét år før endt uddannelse, har du ret til dagpenge med det samme efter uddannelsens afslutning. Har du derimod ikke været medlem af en a-kasse under din uddannelse (minimum ét år sammenhængende), er du først berettiget til dagpenge fra en måned efter, du har færdiggjort din uddannelse.

Tip: Som studerende er det gratis at være medlem af en a-kasse.

Få professionel sparring og rådgivning i forhold til karrieremuligheder i en a-kasse

Udover at du er økonomisk sikret ved at være medlem af én af de mange godkendte a-kasser i Danmark, er der også mange andre fordele, du kan drage nytte af. Det gælder både før, under og efter ledighed. Som medlem af en a-kasse for akademikere modtager du nemlig invitationer til relevante netværksmøder, arrangementer, podcasts og webinarer, der alt sammen kan fremme dine karrieremuligheder.

Derudover er der også mulighed for at deltage i kurser, hvor man lærer at skrive samt målrette ansøgninger og CV til forskellige brancher eller bliver klogere på, hvordan man skal agere til jobsamtaler. Alt sammen tiltag, der har til formål at styrke og vise dine faglige kvalifikationer.

Èn ting er at modtage tilbud om kurser, arrangementer og netværksmøder, hvor du i samspil med andre ledige kan sparre og opkvalificere din profil. En anden ting er at få personlig sparring med en jobkonsulent med udgangspunkt i din konkrete situation. Netop dette kan du også få, når du er medlem af en a-kasse for højtuddannede. Visse a-kasser henvender sig til specifikke brancher og fagligheder, og ved at vælge en, der matcher din baggrund, kan du få den bedst mulige sparring, som forhåbentligt guider dig ét skridt nærmere det rette job.