Business

Efter sommer starter rigtig mange unge på en ny tilværelse med en hverdag på et nyt studie, og derfor er der også mange ting at forholde sig til indenfor kort tid. Nye mennesker, nye omgivelser og nye rutiner som studerende. Hvis du som mange andre studerende, føler det kan være svært at holde styr på, så kommer der her tre tips, du kan tage med dig ind i din studiestart.

Virksomhed

DM

Webside

https://dm.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 19. april

3 tips til studiestarten: Sådan kommer du godt fra start på dit nye studie

Få styr på det praktiske

For at nyde semesterstarten på dit nye studie mest muligt, kan det være rigtig godt at få styr på alt det praktiske tidligt. Når du starter, vil du med sandsynlighed også møde nogle af de organisationer der er til for at hjælpe studerende i deres studieliv. Et eksempel er DM fagforening, en fagforening der henvender sig til akademikere, som planlægger arrangementer og tilbyder en række fordele du kan tilgå, når du er medlem af fagforeningen. Det er en god ide at undersøge, om det måske kunne være noget for dig at blive del af en fagforening, der er rettet mod dit område. Det kan du gøre online, ved at søge information direkte hos de forskellige fagforeninger, der helt sikkert er klar til at besvare dine spørgsmål.

Prioriter det sociale

På landets videregående uddannelser findes der en lang række muligheder for at skabe nye gode venskaber og være en del af sociale fælleskaber, både faglige og andre former for interessefællesskaber. Mange uddannelsessteder har café-arrangementer efter undervisningen, eller klubber der samler studerende med alverdens forskellige interesser. Det er, for de fleste mennesker, nemmere at falde til på studiet hvis du er en del af nogle fællesskaber udenfor undervisningstiden.

Strukturer din læsning og forberedelse

Det sidste tip er især brugbart når du sidder i forelæsningssalen til undervisning. For med den større frihed, der kommer når du læser på en videregående uddannelse, stiller det også flere krav til din selvdisciplin. Derfor vil nok de fleste studerende skrive under på udsagnet om hvor vigtigt det er, at du sørger for at skemalægge din læsning og forberedelse til undervisningen. Der findes forskellige systemer og rutiner, men der er ikke én skabelon, der passer til alle mennesker, så prøv at finde en rutine der passer ind i din hverdag, hvor der måske også er et studiejob der optager din tid. Det vil du helt sikkert blive glad for.