Business

Pointen med kugledyner er at hjælpe folk med angst, ADHD eller lignende tilstande, der kan volde søvnbesvær, med at falde til ro om aftenen.

Virksomhed

hugged.dk

Webside

https://hugged.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 19. oktober

3 typer af kugledyner du bør kende til

Effekten kan ikke mærkes af alle brugere, men dynerne har vist sig at have en positiv virkning for mange mennesker, børn som voksne. Kugledyner – eller tyngdedyner, som de også kaldes – kan erstatte en almindelig dyne eller bruges sammen med den.

Der er forskelle mellem kugledyner ift. fyld og form

Leder du efter en kugledyne til dit barn, din partner eller dig selv, er fyldet værd at skele til. Hvor alle kugledyner helt overordnet bruger fyld, der i modsætning til almindeligt fyld lægger sig om din krop, adskiller kugledyner sig fra hinanden, hvad angår fyldets finurligheder. Hvor visse tyngdedyner kun bruger perler af glas eller plastic, indeholder andre ekstra fyld, der gør dynen mere blød og tyk.

Den rene tyngdedyne er en fin sommerdyne

Kugledyner, der kun bruger perler som sit fyld, har ikke helt den samme bæreevne (dvs. evnen til at holde på varme) som en dyne fyldt med fiber eller bomuld. Når der stod ovenfor, at du kan bruge en kugledyne sammen med en almindelig dyne, er det denne type kugledyne, der sigtes på. For hvor den rene kugledyne er fin at have om sommeren, bør du supplere med en klassisk dyne om vinteren.

Skal din kugledyne også have ”almindeligt” dynefyld?

Vælger du en kugledyne, der både indeholder perler og ekstra fyldstof, får du en gylden middelvej mellem den tykke tekstur og høje bæreevne i en klassisk dyne og den afstressende virkning, som er en kugledynes force. Denne ”hybrid” kan såvel være fin til tilvænning til de rene kugledyner, som den kan være den rette løsning i sig selv, når målet er at forbedre søvn og tage brodden af fx angst.

Skal du falde til ro hen på aftenen? Slyng en tyngdepude om nakken

Nu er der stor forskel kugledyner imellem inden for de to kategorier – dvs. den rene kugledyne og så den hybride model. Står du eller dit barn med uro i kroppen hen på aftenen, så kan en tyngdepude til at slynge om nakken tjene nogle af de samme funktioner som en tyngdedyne, da de har samme bærende princip med kuglefyld. En forskel ligger dog i, at kugledyner er til søvn, mens tyngdepuder er til afslappelse før sengetid. Vid, hvornår behovet for ro i kroppen er størst – vælg løsning derefter