Business

Vandrer der netop nu en sød lille hundehvalp rundt i dit hjem, eller går du med overvejelserne om at købe en hund? Som nyklækket hundefar eller -mor ligger der et stort ansvar på dine skuldre, da du nu skal sørge for hundehvalpe opdragelse.

Virksomhed

Vuffeli

Adresse

Oliefabriksvej 29-43, 2770 Kastrup

Telefon

52229596

E-mail

kontakt@vuffeli.dk

Webside

www.vuffeli.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 22. april

5 tips til hundehvalpe opdragelse

Du kan finde mange tips til hundehvalpe opdragelse på nettet. Men hvilke metoder virker? Og hvilken effekt har de? Læs med og find ud af det.

1: Hav hvalpen tæt på dig i de første par dage

Det handler om at gøre din hvalp tryg i sit nye hjem og tryg ved dig. Tænk på, hvor hvalpen kommer fra: Trygge og velkendte rammer hos sin mor og søskende. Lige pludselig er den endt i dit ukendte, store hjem, hvor den ikke kender nogen.

Derfor er det en god idé at lade hvalpen sove ved siden af dig i sengen de første par dage.

2: Gør dit hjem “hvalpesikkert”

Præcis ligesom en baby kan hvalpe også hurtigt komme til skade, hvis ikke de kan færdes sikkert i dit hjem. Her tænker vi på let tilgængelige kemikalier, medicin, stejle trapper, huller i dit hegn, blottede ledninger og mere.

Du gør dig derfor klogt i at gennemgå dit hjem, før din hvalp ankommer, så du kan beskytte den fra eventuelle farlige situationer. Hundehvalpe opdragelse starter allerede inden, hunden kommer hjem til dig.

3: Tænk forud for din hvalp i forhold til renlighed

En hvalp skal typisk en tur udenfor, når:

Den har sovet

Den har spist eller drukket

Den har leget eller været i bevægelse i længere tid

Der kommer gæster

Der “sker noget spændende”

Din hvalp kan ikke signalere til dig, at den skal ud. I stedet vil den søge væk fra det område, den sover og spiser i. Men for en lille hvalp kan det godt være et andet sted i dit store hjem, der for hvalpen er langt nok væk.

Sørg derfor for at tage hvalpen ud cirka en gang i timen, eller når en af ovenstående situationer har fundet sted. Husk at rose din hvalp, når den besørger eller tisser. Dét er god hundehvalpe opdragelse.

4: At rejse med hunde og hvalpe

Der findes et væld af gode idéer til at rejse med hunde. Men hvilke tips fungerer faktisk, når det kommer til at rejse med hunde?

Der er mange ting at være opmærksom på, hvis du skal rejse med hunde. Din hund skal have hundepas, hvis I skal til udlandet. Husk også de rette vaccinationer, alt efter hvor I rejser hen. At rejse med hunde er en stor ting, som du skal overveje grundigt.

5: Giv også din hvalp ro

Din hvalp kommer til at veksle mellem at være i hvile og være i aktivitet. Derfor skal du sørge for at give din hvalp plads til at slappe af, når den er træt. Er der børn i huset, er det især vigtigt, at de respekterer det.