Business

Når nogen nævner Aalborg, hvad tænker du så? Hvis du bor i byen, får du sikkert en rar følelse i kroppen. Aalborg er dit elskede hjem!

Virksomhed

Dialægt

Adresse

Klamsagervej 27, 8230 Aabyhøj

Telefon

70 23 00 80

E-mail

kontakt@dialaegt.dk

Webside

https://dialaegt.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 20. marts

Aalborg - Nordens Paris

De fleste mennesker i Danmark har én eller anden form for tilknytning til Aalborg. Måske har man familie i byen, eller måske har man oplevet mange gode stunder i Gaden eller til Karneval. Ligegyldigt hvad dit tilhørsforhold til Aalborg er, kan de fleste blive enige om, at Aalborg er en dejlig by. Den har endda i folkemunde tilnavnet “Nordens Paris”.

I Aalborg bor over 114.000 indbyggere, og byen er Danmarks fjerdestørste og Nordjyllands hovedstad. Aalborg er kendt for mange ting, og her findes mange skønne attraktioner. Hvad siger du til et besøg i Aalborg Zoo eller Nordkraft? Aalborg har desuden gode restauranter og caféer, et sprudlende natteliv og et stort anerkendt universitet. Når man først har boet i Aalborg eller tilbragt noget tid her, er det som om, at byen efterlader et varigt indtryk.

Aalborg plakater

Hvis du er glad for Aalborg, hvorfor så ikke hylde byen med en plakat fra www.dialegt.dk. På Dialægt.dk finder du to flotte Aalborg plakater. Den ene hedder “Aalborg har du aldrig…” og viser otte forskellige udsagn, som du med garanti kan sige “ja” til, hvis du har boet i Aalborg i mange år. Et af dem er: “Været forarget hvis folk staver Aalborg med Å” og “Holdt i kø på grund af Broen”. Hvis du siger “Ja” til alle otte, må du næsten være indfødt Aalborgenser.

Den anden Aalborg plakat hedder “Dåbbel-å” og hylder nogle af de sjove og finurlige udtryk, som Aalborgensere siger med dialekt. For eksempel finder du udtrykkene “Duu sgu for kau” og “Prå-li-å-hør-hær”. De to plakater fås i forskellige størrelser og prisklasser. En Aalborg plakat er en oplagt gave til dig selv eller en´, som du holder af. Plakaten passer fint både derhjemme og på arbejdspladsen. Man må nemlig gerne vise, at man er stolt af, hvor man kommer fra.

Hvem står bag Dialægt?

Dialægts grundlæggere hedder Andreas og Nikolaj, og de er begge uddannede astrofysikere fra Aarhus Universitet. Det lå derfor ikke just i kortene, at de skulle starte en plakatforretning. Deres iværksættertrang var, hvad der drev dem. Hvis du synes, at du er stødt på plakaterne før, er det ikke så mærkeligt. I januar 2019 tonede Dialægt frem i programmet “Løvens Hule” på DR1. Det lykkedes dem at hive en investering med hjem fra både Jesper Buch og Jan Lehrmann. Måske er du også stødt på plakaterne hos en af Dialægts mange forhandlede.

Siden opstarten i 2015, er det kun gået fremad for virksomheden. I starten var det kun Andreas og Nikolaj som arbejdede, men siden er flere medarbejdere, egen webshop og en omsætning i millionklassen kommet til. Plakaterne fra Dialægt er meget personlige og laves i samarbejde med folk på Facebook. Det er fordi. at Andreas og Nikolaj ikke kan vide, hvad der kendetegner alle job, interesser eller dialekter. Hvis der for eksempel skal laves en plakat om sygeplejersker, er det altså sygeplejerskerne, som Dialægt hiver fat i.