Business

Leipzig er en fantastisk stor by i Tyskland, som er et centralt punkt for rigtig mange tyske unge studerende, såvel som studerende fra hele verden, specielt Europa.

Virksomhed

Basecamp

Webside

https://basecampstudent.com/da/

Annonce Virksomhedsprofil - 1. oktober

At studere i Leipzig – Kan det betale sig?

Atmosfæren på skolerne og universiteterne rundt omkring i Leipzig har en fantastisk atmosfære og et fællesskab, som man ikke finder mange steder. Desuden er Leipzig Universitet et af verdens mest anerkendte universiteter inden for sprog, filologi, oversættelse, analysering osv. Det som mange udenlandske studerende oplever i Leipzig og Tyskland generelt, er et enormt åbent sind og meget gæstfri mennesker, hvilket nok er en af grundene til at Tyskland er så populært at studere i.

Leipzig ligger en del under Berlin, forholdsvis tæt på Dresden, som grænser op mod Tjekkiet og Polen. Der bor ca. 600.000 mennesker i Leipzig og det er en meget central by ift. industri og handel. Der er altid masser af aktivitet i Leipzig, hvilket gør det til en fantastisk ung og dynamisk by at bo og studere i.

Leipzig: Den perfekte by for dig som er studerende

Som sagt så er Leipzig en fantastisk stor by. Byen er ret stor, hvilke mange tyske byer jo er, men det er ikke på en ubehagelig måde, hvor man føler sig totalt forladt i en betonjungle. Nej nej, her er der styr på hyggen og det er helt sikkert at du vil føle dig velkommen som studerende i Leipzig. Byen har igennem mange år tiltrukket rigtig mange unge mennesker, fra hele verden, fordi det er så godt et sted at studere. Men hvad er det så lige der gør det til så godt et sted at studere? Først og fremmest, fordi der er mange anerkendte studiesteder i Leipzig, hvilket gør det til en lokation, hvor fagligheden bare er vægtet enormt højt. Derudover, så sker der bare altid en masse helt fantastiske ting i Leipzig. Leipzig shopping muligheder er rigtig gode. Der er gang i byen og altid noget at lave. Leipzig ligger i delstaten ”Sachsen”, hvor der er enormt mange seværdigheder og andre ting at opleve. Lad os kigge lidt på nogle af Leipzig seværdigheder her:

Völkerschlachtdenkmal også kendt som ”Monument to the Battle of the Nations”.

Dette monument som ligger i Leipzig, dedikeret til ”Slaget ved Leipzig”, tilbage i 1813. Det kostede dengang seks millioner guldmærker at bygge monumentet, hvilket svarer til ca. 30 millioner € euro. Et must at se, hvis man er i Leipzig.

Thomaskirken

I Thomaskirken i Leipzig, får man muligheden for at opleve en gammel og æstetisk gotisk kirke, som har eksisteret tilbage siden 1537 og er siden blevet genbygget flere gange pga. skader fra krig og slid. Her kan du opleve musik og spiritualitet, samlet i et fantastisk arkitektonisk mesterværk.

Leipzig Zoo

Er du også vild med at se eksotiske dyr, så er Leipzig zoo helt sikkert noget for dig. Her har du muligheden for at se ca. 850 forskellige dyrearter på intet mindre end 27 hektar. En fantastisk oplevelse for dig, som skal til Leipzig.

Ud over disse to, så må du også opleve seværdigheder som:

Zwinger, Kriebstein Slot, Dresden Frauenkirche, Hohnstein Slot, Mädler Passage, Rochlitz Slot, Brühls Terrace, Moritzbastei, Det gamle rådhus, Hubertusburg, Leipzig Panometer og mange andre. Der er virkelig mange ting man kan opleve i Sachsen og Leipzig.

Hvad er Leipzig kendt for?

Leipzig er meget kendt for deres musiske og kunstneriske paradis. Der er masser af kunst og musik at opleve i Leipzig. Det er generelt set bare et meget kulturelt paradis. Bl.a. kommer den store forsanger ”Bill Kaulitz” fra Tokio Hotel fra Leipzpig. En meget stor DJ fra Leipzig som nogen måske også har hørt om er ”Paul Kalkbrenner”, han er rigtig populær. Desuden er komponisten ”Richard Wagner” også en super populært komponist, som har været verdenskendt for hans operaer. Ud over dette så er Leipzig meget kendt for deres kirker og andre monumenter og gamle flotte bygninger, som man kan finde i byen. Og nu hvor vi nævnte at det var et kulturelt paradis, så kan vi jo ikke snakke om Leipzig uden at nævne deres museer som f.eks.:

• Museum der bildenden Künste

• Grassi Museum of Applied Arts

• Galerie für Zeitgenössische Kunst

Desuden har de nogle fantastiske musik og spillesteder som f.eks.:

• Gewandhaus

• MDR-Kubus

Ja, det er helt sikkert værd at besøge disse steder, hvis du er i- eller overvejer at tage til Leipzig og studere.

Desuden så er Leipzig messe en enormt stor messe, som er meget kendt i hele verden og som også bliver kaldt for ”Leipzig Trade Fair”. Det har været et stort handelspunkt for businessfolk og politikere, siden 1991.

Hvilke universiteter er der i Leipzig?

Det mest populære universitet i Leipzig er helt klart Leipzig Universitet. Men dette er ikke den eneste skole du kan finde i Leipzig. Der er også Leipzig University of Applied Sciences, som også er en super populær skole, hvor du kan arbejde med videnskaben. Som vi var inde på tidligere så er Leipzig jo en by, hvor der er masser af kulturliv, musik, teater og kunst osv. Derfor er det jo en selvfølge at når byen har så meget historie inden for dette kulturliv, at de også har et universitet med fokus på de mere spraglede emner. Dette universitet hedder Leipzig Musik og Teater Universitet. Derudover har de også et universitet med fokus på kunst, som hedder Academy of Fine Arts Leipzig.

Der er endnu flere end disse, men dette er de mest populære studiesteder i Leipzig. Der er et stort international og ungt klient på disse skoler, så hvis du overvejer at studere i Leipzig, så frygt ikke, det er det gyldne sted at studere i udlandet.

Basecamp Sovesale i Leipzig

Hos Basecamp tilbyder vi sovesale til studerende i Leipzig, som leder efter et sted at bo for en periode, med høj komfort og hvor det sociale samvær er i højsædet. Hos os får du virkelig muligheden for at møde nye mennesker og komme ud at opleve nye ting, i stedet for at du drager alene rundt i Leipzigs gader. Desuden er det meget billigere at bo hos os end at bo på hotel i Leipzig. Der er en god forbindelse mellem vores sted i Leipzig og de omkringliggende universiteter. Tro os, du er i gode hænder hos os, vi sørger for din sikkerhed og for at du har det godt. Du behøver desuden ikke at binde dig for en lang periode, når du vælger at bo hos os. Vi er sikre på, at du ikke vil være foruden at bo hos os, du fortryder det simpelthen ikke. Hvis du er interesseret i at bo hos Basecamp i Leipzig, så læs meget mere om hvad det er vi tilbyder lige her.