Business

Basketlball er i fremgang, og flere og flere begynder at spille.

Virksomhed

Nordicbasketball.com

Adresse

Glasmagervej 33B, 4684 Holmegaard +45 6574 6584

Telefon

+45 6574 6584

E-mail

kontakt@nordicbasketball.com

Webside

https://www.nordicbasketball.com/

Annonce Virksomhedsprofil - 5. april

Basketball oplever støt stigende fremgang i disse år

Der findes rigtig mange forskellige sportsgrene, og hvis man ser bort fra de helt store som f.eks. håndbold, fodbold og badminton, så er langt de fleste sportsgrene små nicher, der sjældent får hverken opmærksomhed eller tv-tid.

Mange af de bedste til deres sport tjener meget få penge - hvis overhovedet nogen - og vinder ikke den helt store anerkendelse for deres hårde slid. Dette er utrolig synd, men faktum er bare, at tv-tid og klog markedsføring betyder ufattelig meget for en sportsgrens udvikling. En sport kræver opmærksomhed for at forøge medlemstallene - en opmærksomhed, som basketball virkelig har nydt godt af gennem de seneste år.

Fra nichesport til primetime tv

Basketball har været spillet i mange år i Danmark og er eksempelvis en kæmpestor sportsgren i USA, hvor millioner af mennesker følger med i kampene uge ud og uge ind. Denne store succes har dog i mange, mange år været forbeholdt de store ligaer i verden, og det har knebet med at få flere danskere til at engagere sig i den fantastiske sport, som man må sige, at basket er.

Dette har dog ændret sig over de seneste fire-fem år, hvor basket virkelig er kommet på danmarkskortet. Mange vil sige, at basket er gået fra en nichesport med kæmpe potentiale til at være en dansk sportsgren, man nu flere gange om ugen kan følge live på tv. Selvfølgelig har man hele tiden kunnet følge med i den amerikanske NBA-liga, men de danske hold er for alvor trådt ud af den skygge, som de har befundet sig i de tidligere år.

Medlemstallene stiger og stiger

Hvor en sportsgren som håndbold de seneste år har haft svært ved at trække de unge mennesker i hallerne, så har basket haft den samme udvikling med helt modsatte fortegn de seneste fire-fem år. Medlemstallene stiger og stiger i de danske basketklubber, og der er ikke noget, der tyder på, at denne udvikling kommer til at stoppe over de næste år.

Dansk basketball er blevet stærkere og mere succesfuld, hvilket Bakken Bears’ flotte resultater i Europa de seneste år har været det synlige bevis på. Vi kan sagtens spille basketball i Danmark, og det er der mange, der for alvor har fået øjnene op for de senere år.

Markedsføring og stærke brands er alfa og omega

Én af hemmelighederne bag den store succes, som basketball nyder godt af i disse år, er den stærke markedsføring og de stærke brands, som er blomstret ud af sporten. De største profiler i den amerikanske liga har alle deres eget brand, som er mere eller mindre succesfuldt, og de bidrager alle til at udbrede sporten til flere og flere. Særligt klubtrøjer og basketsko er i høj kurs, og det er blevet en del af moden på lige vilkår med de hotteste modebrands på markedet.

Dermed er det blevet kult at følge med i basketball i Danmark, og det er noget, som de danske klubber bestemt nyder godt af.