Business

En fast indkomst skaber tryghed for alle. Men arbejdsmarkedet kan være et usikkert sted, hvor du pludselig kan risikere at stå uden job.

Virksomhed

find-a-kasse-priser.dk

Webside

https://www.find-a-kasse-priser.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 23. februar

Bør du også tegne en lønsikring? Her er fordele og ulemper

Det fjerner trygheden, og det sætter mange begrænsninger i din hverdag. Med en lønsikring er du sikret, hvis du bliver arbejdsløs.

Økonomisk tryghed med lønsikring

Stort set alle danskere er dybt afhængige af den lønseddel, som bliver sendt ud hver måned. En stor del har også oplevet at blive fyret fra jobbet. Med en lønsikring er du sikret næsten den samme indkomst, som før du blev arbejdsløs. Lønsikrings prisen afhænger af din indkomst. Du kan se din pris på en lønsikring lige her .

Arbejdsmarkedet kan være et usikkert sted – særligt i krisetider. Under corona-krisen er flere danskere for eksempel blevet arbejdsløse. Det har store konsekvenser tilværelsen, når folk mister jobbet. Det giver stor utryghed i forhold til de vigtigste udgifter som husleje, indkøb osv. Har du kun adgang til dagpenge, så skal budgettet holdes meget stramt.

Fordelen ved en lønsikring er, at du får en ekstra indkomst ud over dagpenge. Det giver flere penge mellem hænderne, så du næsten fuldstændig kan beholde din gamle indtægt i den periode, du er uden job. Det er en stor fordel for dig, som vil have tryghed og mulighed for at fortsætte din livsstil som normalt, selv når du er uden job.

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger lønsikring?

Der er store fordele ved at vælge en lønsikring. Du får ro på din økonomi selv i en arbejdsløs periode, så du og din familie kan fortsætte stort set samme livsstil. Der er dog ting, som du skal være opmærksom på, når du køber en lønsikring.

En ulempe er, at du skal leve op til en række krav, før du er berettiget til lønsikring. Har du en mistanke om, at du måske står til en fyring, så hjælper en lønsikring heller ikke. Du kan kun bruge lønsikring, hvis du pludselig og helt uventet står uden job. Den dækker heller ikke, hvis du selv er nødt til at sige jobbet op.

Der er flere betingelser ved en lønsikring, som du lige skal være opmærksom på, inden du vælger det til. Blandt andet kan du kun få lønsikring i en begrænset periode – ofte 12 måneder. Herefter skal du betale skat som sædvanlig. Det er altså kun i en kort periode, at du er sikret med de fordele, en lønsikring tilbyder.

Desuden koster det som alt andet at have en lønsikring. Det er derfor meget vigtigt, at du skaber dig et overblik, før du kaster dig ud i lønsikring. På den måde undgår du at betale for meget.

Lønsikring rækker, når dagpenge ikke gør

Som ledig på dagpenge rækker pengene ikke langt. Derfor er der også flere og flere, som vælger en lønsikring . Det skyldes, at du med en lønsikring er sikret en indtægt, som svarer nogenlunde til den, du havde, før du mistede jobbet. På den måde kan du fortsætte med de udgifter, du har, i en længere periode, end du ville på dagpenge.

En lønsikring er en stor økonomisk tryghed, som hjælper dig, hvis uheldet er ude, og du mister dit job. Derfor er der mange gode fordele ved en lønsikring. Dog er det vigtigt at være opmærksom på de mange betingelser og krav, som du skal leve op til.